Natació sincronitzada

'Master class' de luxe a càrrec de Gemma Mengual a Sant Julià

La medallista olímpica serà avui a la piscina del centre esportiu amb una 40a d’alumnes

'Master class' de luxe a càrrec de Gemma Mengual a Sant JuliàAlbert Canes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molt poques vegades es pot gaudir de la presència d’una doble medallista olímpica, i encara menys que aquesta doni consells durant hores per millorar el rendiment. Aquesta oportunitat la podran gaudir avui una 40a d’alumnes del centre esportiu de Sant Julià de Lòria entre 8 i 14 anys. La nedadora retirada de sincronitzada (artística, com s’anomena ara aquest esport), Gemma Mengual, impartirà una master class avui després que aquesta i el comú lauredià hagin arribat a un acord per la seva visita. El conseller d’Esports, Pere Pràxedes, va assenyalar que la voluntat en un futur proper és repetir la visita, malgrat que les converses en aquest sentit amb la catalana no s’han donat. “Està una mica verd, però s’ha d’acabar de parlar”, explicava Pràxedes.

De moment, però, cal fer la primera d’avui, que es durà a terme entre les 9.30 i 13 h, al matí, i les 15 i les 18 h, a la tarda. Al final, Mengual farà una petita exhibició a la piscina del CE Sant Julià. “La sincronitzada és la meva vida i la meva passió. He après molt en tants anys dedicant-me a aquest esport i m’encanta seguir vivint-lo, encara que sigui des de fora”, explicava la medallista olímpica, que afegia que “la base és el més important. Jo sé que a Andorra cada vegada hi ha més nenes que practiquen sincronitzada i és important que la base pugi amb nivell, i faré tot el que estigui a les meves mans”.

Mengual va avançar algun dels consells que donaria avui a les alumnes que tindrà: “sobretot que la sincronitzada al principi t’ha d’agradar, has de gaudir-la i a poc a poc la resta va venint. És veritat que és sacrificat, són moltes hores, però tot acaba arribant”. La catalana també va parlar de la seva relació amb Andorra, on ha vingut principalment sempre per motius esportius. “Veníem amb la selecció a fer concentracions una o dues vegades a l’any pel tema de l’altitud i també vam fer una competició aquí, una Copa d’Europa, fa uns anys. Gairebé sempre que he pujat a Andorra ha sigut per la sincronitzada”, exposava la guanyadora de dues plates a Pequín 2008.

tracking