Bàsquet

Blazic promet diversió

El MoraBanc Andorra presenta l’últim reforç, que arriba al país després de coronar-se campió d’Europa amb Eslovènia

Blazic promet diversióXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els jugadors del MoraBanc Andorra ja són al país i estan preparats per encetar la temporada a la pista del Reial Madrid en el partit inaugural, l’1 d’octubre. Ahir, el club va presentar l’últim fitxatge d’aquest estiu que quedava, Jaka Blazic, que precisament va ser el primer reforç anunciat de l’estiu, però el seu èxit a l’Eurobasket amb Eslovènia l’ha portat a ser el darrer a arribar al país, on hi és des de dimecres.

El jugador va detallar com es va donar el seu fitxatge pel seu nou equip, que es va començar a gestar quan va trencar el contracte amb el Baskonia. “El MoraBanc va ser el primer equip que va venir i em va voler des del primer dia. Després de parlar amb el Joan vaig decidir venir. Els dos últims anys vaig tenir un rol molt establert i aquí podré tenir un altre rol. Vinc a gaudir”, assegurava Blazic, que es veu capaç d’assumir el paper de protagonista i creu que “no tindré problemes per adaptar-me al sistema i a tot el que em demani l’entrenador”. El director general del club, Francesc Solana, ja va avançar que l’eslovè, a qui va definir com un jugador amb “agressivitat i que entusiasma”, tindrà un paper molt important i serà “un dels referents de l’equip”.

Blazic ja ha estat dues vegades al Poliesportiu com a visitant i sap com és l’afició, a la qual ahir va voler enviar un missatge dient que “puc prometre que donarem el màxim, posarem el cor al camp i espero que els fem divertir-se”. L’escorta també es va mostrar content amb els seus nous companys d’equip. “Crec que el Francesc i el Joan han fet una bona plantilla amb diferents armes. Quan vaig arribar al vestidor hi havia molt bon ambient i tothom feia bromes. Jo volia això i és important per als resultats. Hem de ser com germans, tant dins com fora de la pista”, assenyalava. Solana també coincidia que la nova temporada pinta bé, i va comentar que és un any “il·lusionant. Esperem que sigui millor que l’anterior i ens ho puguem passar igual de bé”.

Blazic està a ple rendiment, ja que gairebé no ha tingut vacances aquest estiu, malgrat que va comentar que “ser a l’Eurobasket era com estar de vacances per a mi, perquè vaig gaudir cada moment”. El jugador també va parlar de la importància que va tenir aquest títol per al seu país, però va assegurar que ha de passar pàgina i mirar als nous reptes. “Vam fer que tota Eslovènia estigués junta. Quan vam tornar tothom estava feliç, i això em va provocar una gran sensació. Però ho he de deixar enrere i espero que em faci guanyar confiança”, va explicar.

Burjanadze no es recupera

Per la seva part, Solana també va parlar ahir a la presentació de la situació de Beqa Burjanadze. L’aler-pivot va veure els últims partits de la temporada passada des de la banqueta amb molèsties al genoll, i després d’un llarg estiu segueix sense recuperar-se. Encara no entrena amb la resta de l’equip i és poc probable que jugui en l’estrena del nou curs a Madrid. “Érem conscients que era una lesió que no sabíem com evolucionaria i ens havíem de donar un temps, no tenia un dia límit. És una lesió que va molt per les sensacions i hem d’esperar que ell se senti segur per poder tornar”, comentava.

FESETA AL CARRER

Quan falta una setmana per a l’ar­rencada de la temporada, el MoraBanc farà avui la festa de presentació dels jugadors amb l’afició a les 18.30 h, just davant de la seu central de MoraBanc, a l’avinguda Meritxell. Hi haurà una cistella instal·lada i les persones que comprin una samarreta MAI POR –per només 3 euros i a benefici de l’Unicef– tindran dret a dos llançaments i es podran endur entrades per al duel contra el Fuenlabrada. El Cor Rock d’Encamp amenitzarà una cita que l’any passat va ser tot un èxit.

tracking