Ciclisme

Tom Dumoulin, campió del món de contrarellotge

Tom Dumoulin es va proclamar ahir campió del món de contrarellotge individual donant tota una exhibició a la prova del Mundial en ruta, que es disputa a Bergen (Noruega). L’holandès va dominar en un recorregut de 31 quilòmetres, amb un final en pujada a la muntanya Floyen, i va complir els pronòstics, tot i la pluja apareguda quan els grans favorits estaven en carrera. Dumoulin va guanyar la contrarellotge amb un temps de 44’41’’, a una velocitat mitjana de 40,6 quilòmetres per hora.

L’altre gran candidat al triomf, Chris Froome, es va haver de conformar amb la tercera posició després de trigar 1’21’’ més que l’holandès a completar el recor­regut. L’eslovè Primoz Roglic va acompanyar els dos guanyadors de les tres grans voltes d’aquest any al podi després de completar el circuit amb un temps 57 segons més lent que el del Sunweb.

L’esperat duel entre Dumoulin i Froome a la contrarellotge, aperitiu del que es presenta al Tour de França del 2018, no es va produir en la dimensió esperada per la gran superioritat demostrada pel corredor dels Països Baixos, al qual només li van faltar 9 segons per doblar el corredor de l’equip Sky.

Pel que fa als residents a Andor­ra, el portuguès Nelson Oliveira va ser el que va assolir la millor posició, amb una quarta plaça a només 7 segons d’entrar al podi. També Rohan Dennis va finalitzar en una posició destacada sent vuitè a 1’37’’ de Dumoulin, mentre que el ciclista del Movistar Jonathan Castroviejo, bronze a Doha 2016, va ocupar el 14è lloc, a 2’01’’ del vencedor.

La següent gran cita del Campionat del Món serà diumenge amb la prova en ruta, en la qual prendran part fins a 16 residents al Principat.