Curses d'obstacles

Encamp vol dos anys més

Els directius de l’Spartan, el ministre de Turisme i els cònsols d’Encamp es reuneixen avui al comú per negociar la renovació

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L’arribada de la Reebok Spartan Race va posar ahir a Grau Roig el punt final amb el Campionat d’Europa per equips, que es va adjudicar la República Txeca, i la prova súper per als esportistes aficionats. Ara bé, des del comú d’Encamp ja es pensa a fer-la tornar, i encara més tenint en compte el retorn econòmic que va donar al país, situat per sobre d’un milió i mig d’euros, i les fantàstiques sensacions que va deixar entre els participants i curiosos al llarg del cap de setmana. “La valoració evidentment és positiva. Per exemple, dissabte es van desplaçar uns 3.300 vehicles fins als aparcaments de Grau Roig [xifres de Mobilitat]”, va dir el cònsol major, Jordi Torres, que hi va afegir que “és cert que avui [ahir] no hi havia tant volum de gent, arran que el gruix es va celebrar durant la primera jornada, però tot i així el pàrquing de dalt i el de baix continuaven plens”.

Aquest matí Torres rep la visita al comú dels directius de l’Spartan Race i del ministre de Turisme, Francesc Camp, per mantenir una reunió amb la intenció de negociar el format i el retorn al Principat de l’esdeveniment esportiu que compta amb el nombre més alt d’inscrits (quasi 4.700). “En el seu moment vam signar un contracte de dos anys i la voluntat és poder-lo renovar un parell més. A nosaltres ens queden dos anys i escaig de mandat i al Govern un i mig, per tant, entenem que com a responsables polítics no hi hauria cap problema en aquest sentit”, va dir el cònsol al Diari. La parròquia va posar damunt la taula 80.000 euros (20.000 en espècies), mentre que Andorra Turisme, 50.000, i Jordi Torres va explicar que de la seva part “la implicació continuarà” i en relació amb Govern, va prometre que “farà un pas endavant econòmicament per fer créixer l’Spartan Race”, i si oferís una aportació suplementària d’aproximadament 50.000 euros “crec que seria suficient”. En ser preguntat sobre el que els pot reclamar la direcció i les condicions per pactar un nou acord, va comentar que “ho hem d’acabar de parlar, està tot obert i no hi ha res concret. En funció del que anem a preparar poden ser més o menys diners. També haurem de treballar les dates”.

La segona edició d’aquesta cursa d’obstacles a Andorra ha suposat la primera ocasió que s’ha acollit un certamen europeu i “és complicat que puguem tornar a albergar-ne un, perquè normalment intenten que vagi fent rotacions”, va assegurar el cònsol. En cas que s’arribi a bon port durant les negociacions un dels objectius primordials que es miraran d’assolir serà “anar augmentant el nombre d’inscripcions, i per aconseguir-ho ens van recomanar que penséssim d’oferir coses originals” i d’aquesta manera atraure el màxim de comunitat espartana d’arreu del món, malgrat que “alhora haurem de replantejar-nos com traslladar la gent fins a la localització, valorant que amb una xifra per sobre dels 6.000 o 7.000 ja tindríem problemes [sense sumar els acompanyants]”.

El director de la carrera, Ángel Sanz, es va mostrar pletòric de felicitat i no va dubtar a afirmar que “clarament volem tornar, em faria bastanta pena que no fos així, i som optimistes amb la trobada per negociar-ho”, i per lligar-ho amb arguments va deixar clar que “esportivament ha estat espectacular, ja que hi ha hagut emoció i polèmica amb la penalització a Albert Soley. Els espartans han respost de meravella i han vingut acompanyats de quasi 20.000 persones, i a Encamp s’han omplert hotels i restaurants, tal com es volia”, i va continuar dient sobre l’impacte mediàtic que “el fixem en 1.800.000 euros”. La Reebok Spartan Race té un cost de 350.000 euros i inicialment el Principat n’havia de fer front a 210.000, ara bé, de moment no s’ha arribat a aquesta xifra i és l’organització la que posa la diferència. Sanz, però, va sincerar-se exposant que estan “feliços aquí i sí que esperem una mica més d’Andorra Turisme, encara que per a nosaltres tot això va més enllà dels diners”.

Encamp vol dos anys més

tracking