Bàsquet

El Barça, a prop de renovar

Aquest estiu finalitza el darrer conveni biennal que es va signar a raó de 40.000 euros l’any

El Barça, a prop de renovarComú d'Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les seccions de bàsquet, handbol i futbol sala del Futbol Club Barcelona Lassa encara no saben si tornaran l’estiu vinent a Encamp a realitzar les respectives estades de pretemporada abans d’iniciar el nou curs. El darrer pacte que van signar l’entitat barcelonista i el comú encampadà va ser biennal –per a les campanyes 2015-2016 i 2016-2017– i per tant finalitza enguany. En qualsevol cas, l’acord de renovació del contracte entre ambdues parts està més a prop de produir-se per una raó de favorable predisposició i sintonia i perquè el Barça, per tornar-hi, no demanarà una fortuna, econòmicament parlant, segons va poder saber el Diari.

La xifra anual que els blaugrana van percebre arribava aproximadament als 40.000 euros i aquesta no variarà de manera considerable, tot i que és probable que des de Barcelona es reclamin algunes millores en aspectes de logística o organització. A partir d’ara el full de ruta que se seguirà serà el de crear un altre conveni també per a les tres seccions esportives professionals i estendre d’aquesta manera el domini d’Encamp a l’hora d’albergar campus per a esportistes de primer nivell i alhora per a jugadors de categories encara inferiors. Quant als terminis per saber quelcom oficial, pròpiament reunions no se n’han celebrat i la primera tindrà lloc a principi del 2018 i es resoldran els temes econòmics i de durada per així arribar a bon port definitivament.

“Això s’està parlant, però en aquest moment no hi ha res de definitiu. Tot just acabem aquesta temporada i s’ha de treballar per al que vindrà. Evidentment en el moment de reunir-nos hi haurà bona predisposició [aquest és el vuitè any que venen]. Per a nosaltres és un gran honor que hi siguin i l’objectiu és afermar-nos en el món del turisme esportiu”, va explicar ahir la cònsol menor d’Encamp, Esther París, a la roda de premsa que va oferir per presentar l’arribada al Principat del Barça de bàsquet. El nou entrenador dels culers, Sito Alonso, i el segon capità i pivot croat, Ante Tomic, van ser-hi i no van dubtar a lloar la parròquia i el país, que des de dimarts fins demà està sent la seva caserna general en el darrer tram de pretemporada. “Als tècnics i als equips professionals ens agrada de tant en tant estar cinc dies o una setmana concentrats, però trobar un entorn favorable per treballar no és fàcil i és clar que Encamp reuneix tots aquests requisits”, va assegurar Alonso de la primera experiència als Pirineus, al que hi va afegir que “i a sobre en la nostra situació especial, que hem vingut aquí amb els jugadors que s’estan recuperant de lesions i de l’Eurobasket. Per la qual cosa no només fa falta una pista [té el parquet recentment renovat] en condicions, sinó una instal·lació hotelera de garanties, pavelló, piscina, sales de recuperació, gimnàs i ho tenim disponible amb una qualitat impressionant”. De la seva banda, Tomic, un pèl més escarit que el seu mister, va confessar que “és el meu segon any a Encamp i m’hi trobo fantàsticament, com els meus companys. Tenim el que necessitem, únicament ens centrem a entrenar i el menjar es boníssim (riu)”. Aquests intercanvis de floretes també fan presagiar que hi haurà, força temps, bàsquet, handbol i futbol sala del Futbol Club Barcelona durant els estius a Andorra.

ALONSO LLOA EL MORABANC

Sito Alonso, en ser preguntat pels èxits del MoraBanc Andorra, va comentar sense embuts i amb rotunditat que “li va costar moltíssim a tothom jugar al Poliesportiu la campanya anterior. Tan sols es van endur el triomf el Baskonia i el Reial Madrid. El MoraBanc ja està consolidat a la categoria i la mostra clara és aquest any, ja que ha fet un esforç amb un grup de qualitat i renovat”.

tracking