Bàsquet

El Morabanc guanya el Juventut i jugarà la final

El MoraBanc tornarà a una final de la lliga catalana després de tombar el Divina Seguros Joventut amb un bon final

El Morabanc guanya el Juventut i jugarà la finalBCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou test de pretemporada del MoraBanc Andorra que deixa bones sensacions. Després de gua-nyar els dos partits el cap de setmana passat al Circuit Movistar de Moralzarzal, el conjunt del Principat va continuar la seva progressió ahir en un altra prova, aquesta vegada amb un títol de per mig. Va guanyar la semifinal de la lliga catalana contra el Divina Seguros Joventut en un duel típic de pretemporada i en el qual John Shurna va sobresortir amb 19 punts, 8 rebots i 34 de valoració.

Malgrat que les sensacions van ser positives, i que el nou projecte sembla que promet resultats de cara al curs del retorn a Europa, el conjunt tricolor va deixar clar que encara està en plena pretemporada i hi ha coses a millorar. Com per exemple, el rebot. Fins a 47 en va atrapar la Penya, 18 dels quals ofensius. Va ser especialment al primer quart on es va notar aquesta mancança, però la gran diferència en aquest apartat estadístic entre els dos equips no es reflectia en el marcador, que arribava a la conclusió dels 10 primers minuts amb un 16-14. Era una mínima diferència tenint en compte el fluix inici del MoraBanc, que va arribar a perdre de 9 punts.

El Joventut va portar el pes del joc al primer període, però a poc a poc la truita es va anar capgirant i el segon quart els del Principat van ser millors. La defensa es va anar posicionant i només va permetre 11 punts verd-i-negres, a qui els faltava un pel d’encert. Els de Joan Peñarroya van posar una marxa més també en atac i van poder anotar 18 punts al segon quart, fet que portava a un 28-32 al descans.

Encara es van veure més punts a la represa, tant per part andor­rana com per part badalonina. Això va permetre que el duel es mantingués força igualat abans d’encarar els 10 darrers minuts (51-54). No obstant això, en l’últim quart, especialment als minuts finals, el MoraBanc va posar la directa i no va deixar pas a un final amb el triomf en l’aire. Shurna va ser clau i l’equip va saber gestionar el tram decisiu fins a arribar a un clar 68-80.

Les conclusions en positiu que va treure ahir el MoraBanc van ser la capacitat de reacció de l’equip, novament, a més del talent individual d’algunes de les incorporacions. A la destacada actuació del nord-americà, s’hi va afegir Vladimir Jankovic, amb 10 punts i 18 de valoració. Per la seva part, dels que continuen del curs passat, David Jelínek va ser el millor amb 14 punts, mentre que David Walker tornava de les molèsties que l’havien deixat amb una presència testimonial a Moralzarzal assolint 12 punts.

L’aspecte més negatiu el va protagonitzar Oliver Stevic, que va patir molèsties i va disputar menys de 10 minuts de partit. Quant al joc, l’equip encara ha de progressar més i anar coneixent-se a poc a poc entre els nous jugadors. Tot i això, cal recordar que falten dos peces clau, com són Przemek Karnowski i Jaka Blazic.

Imbatut

Els de Peñarroya van mantenir el ple de victòries i d’aquesta manera es van assegurar poder tornar a una final de la competició catalana, després d’haver estat eliminat l’any passat abans d’hora davant l’ICL Manresa en el torneig que es va disputar a Andorra. Des del retorn a l’ACB, el MoraBanc s’ha classificat per a tres de les quatre finals possibles, malgrat que no ha pogut culminar cap d’elles. Per veure la ressolució d’aquesta 38a edició, s’haurà d’esperar fins al 26 de novembre, data fixada per a la final contra el vigent campió, el Barça Lassa, a Reus.

EL VESTIDOR

“Hi ha feina per fer però anem pel bon camí”

El tècnic del Morabanc va fer una valoració positiva del partit que va acabar amb un triomf solvent per als seus, malgrat que va acceptar algunes mancances, pròpies d’aquestes alçades d’any. “A l’inici hem tingut problemes per circular la pilota i amb el nostre rebot defensiu. El Joventut ha portat el ritme al primer quart, però crec que hem millorat a partir del segon i en els moments que hem estat bé defensivament ens hem trobat més a gust”, explicava Peñarroya després del partit. El tècnic va afegir que “ens emportem un partit típic de pretemporada en el qual està clar que hi ha molta feina per fer, però indica que anem pel bon camí”.

tracking