Els jugadors gals de rugbi detinguts havien arribat al país un dia abans que el seu equip

Els quatre joves del Castelsarrasin que van ser detinguts acusats de violació en grup havien vingut sols al país un dia abans que la resta de l’equip

Els jugadors gals de rugbi detinguts havien arribat al país un dia abans que el seu equipARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CA Castelsarrasin de la Federal 2 francesa tenia prevista una petita estada al país entre dissabte i diumenge amb la disputa d’un partit amistós contra el Quint-Fonsegrives, però finalment aquests últims van fer-se enrere i el CA Castelsarrasin només va fer un entrenament dissabte a la tarda. Aquest duel s’havia de disputar a l’Estadi Nacional dissabte, el mateix dia que el VPC Andorra estrenava la pretemporada davant de l’AS La Barguillere, en una espècie de jornada de rugbi. Però el contacte amb el Castelsar­rasin no el va fer el club de la capital, sinó que va ser l’entitat francesa qui es va posar en contacte amb l’altre club andorrà, el Rugbi Club Encamp, per tal de venir al Principat a fer una estada per primera vegada.

Etiquetes:

Segons ha pogut saber el Diari, els quatre joves d’entre 18 i 21 anys que van ser detinguts dissabte havien vingut a Andorra pel seu propi compte divendres i no amb la resta de l’equip, que ho va fer dissabte en autocar. Aquests jugadors van anar de festa i haurien consumit força alcohol. La festa dels quatre jugadors va acabar a l’hotel amb dues noies, on s’hauria practicat sexe en grup. L’endemà al matí una d’aquestes noies va denunciar a la policia que havia estat forçada a mantenir relacions sexuals i els nois van ser detinguts.

La resta de l’equip del Castelsar­rasin va arribar dissabte a Andor­ra i en veure que faltaven aquests jugadors va ser quan van assabentar-se de la detenció dels seus companys aquell mateix dia. I com que el partit que hauria d’haver jugat a l’Estadi Nacional ja estava suspès, el CA Castelsar­rasin només va fer un entrenament amb tots els seus jugadors.

Mentrestant, els jugadors seguien detinguts i van passar a disposició judicial. De fet, algun directiu del CA Castelsarrasin va intentar posar-se en contacte amb els seus homòlegs del VPC, però el cas ja estava en mans de la Batllia. Després d’escoltar les declaracions, la batlle va deixar-los en llibertat perquè creia que la confessió de la denunciant no era del tot coherent ni en aquella declaració ni en la primera feta davant de la policia, a més que l’altra noia que hauria estat a l’hotel no va presentar cap denúncia contra els joves. Ells, per la seva banda, van mantenir en tot moment la seva versió, que deia que les relacions sexuals amb les dues noies havien estat consentides per les joves.

Els nois van ser posats en llibertat diumenge i van marxar cap a França, igual que la resta del CA Castelsarrasin.

tracking