Derrota dolorosa de la selecció davant les Illes Fèroe

La selecció cedeix a les Illes Fèroe i es queda sense puntuar en un partit que suposava una gran ocasió

Derrota dolorosa de la selecció davant les Illes FèroeFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Era una gran ocasió per tornar a brillar, per acabar un partit amb sensacions úniques, fins i tot de fer història. El duel de les Illes Fèroe estava marcat des de feia temps al calendari en vermell perquè era dels pocs que el rival està a l’altura d’Andorra, malgrat que segueixi sent un pèl inferior la tricolor. Els del Principat sabien que hi havia més en joc que en un enfrontament qualsevol de la fase i ahir no van saber estar a l’altura. Segurament hi va haver varis factors que van influir en aquest desenllaç. Per exemple, el cansament del dur partit contra Suïssa tres dies abans, complicat encara més per l’excés de pluja, o el fet de perdre Marc Vales just abans del partit. L’internacional va caure de l’onze inicial després de veure’s incapaç de jugar durant l’escalfament previ al matx per les molèsties que arrossegava anteriorment.

En el seu lloc va entrar Emili Garcia. Ell, evidentment, no tenia la culpa de la mala sortida tricolor que es va produir, però moralment l’equip notava que faltava Vales i potser també un davanter pur per crear amunt, com el sancionat Jordi Aláez. Els 10 primers minuts van ser de tempteig i Andorra va poder provar porteria en un xut de falta de Marc Pujol que va sortir per damunt del travesser. Després, però, va tocar patir perquè les Fèroe van començar a demostrar que tot i ser també un país petit, tenen més qualitat tècnica i física. Primer van avisar en una clara ocasió de Baldvinsson al minut 22. El desencert del feroès en rematar a porteria buida en un córner va allargar el 0 a 0 al marcador. Però només fins al minut 31. Pilota penjada al segon pal, el davanter estrella feroès, Jóan Edmundsson (juga a la primera divisió danesa), la toca cap enrere de cap i troba Gilli Sorensen sol dins l’àrea per batre José Antonio Gomes i fer un gol molt celebrat pels més de 4.000 aficionats al camp, que presentava gairebé el ple.

Amb l’1 a 0 les Fèroe van fer un petit pas enrere i Andorra es va trobar una mica millor. Va deixar d’estar tancada al seu camp i de patir tant, però no va trobar la clau per saber què fer amb la pilota en els moments de possessió. No obstant això, gradualment l’equip va anar a més, especialment a la segona meitat. Primer ho va provar amb dos xuts tímids des de fora l’àrea, d’Emili Garcia i Jordi Rubio, als minuts 57 i 61, sense problemes per al porter de les Fèroe. Els locals no van deixar de tenir ocasions tot i que Andorra va passar a tenir més domini. De fet, les sensacions tricolors dels dar­rers minuts van ser de capacitat per fer l’empat, amb un Ilde Lima que es va situar de punta per rebre pilotes penjades. Però va faltar un últim detall en els metres finals de cada petit apropament a la porteria contrària.

Sense l’encert que calia, Andor­ra va sumar una nova derrota de les que fan molt de mal, veient que s’havia quedat a prop i que no es va trobar la manera. Després d’uns primers mesos de l’any plens d’èxits i d’eufòria, la tricolor va tornar a tocar de peus a terra. Això, però, podrà anar bé per encarar els dos últims partits. El següent serà l’especial duel contra Portugal el 7 d’octubre a l’Estadi Nacional, en el qual no hi serà Marc Pujol per sanció.

LES CLAUS

Primera part

FIns que les Illes Fèroe no van marcar Andorra va patir molt darrere i no va saber sortir amb la pilota controlada. Els locals van tenir el domini absolut del joc de gairebé tot el primer temps.

Absències

ALguns jugadors clau es van trobar a faltar en els instants de patiment, com Marc Vales, baixa d’últim moment, i també a l’hora de crear ocasions, com el sancionat Jordi Aláez.

EL VESTIDOR

Koldo Álvarez, Seleccionador

“Hem de continuar treballant”

Perdre amb la sensació que hi havia opcions va deixar tocat l’equip. No és el mateix caure 3 a 0 davant Suïssa, que és clarament molt superior i és un conjunt de primer nivell mundial, que 1 a 0 contra les Illes Fèroe, que segueix sent més forta però està més a prop d’Andorra. Els jugadors es veien visiblement afectats a l’enfilar el camí al túnel de vestidors. Koldo Álvarez, per la seva part, lamentava a la roda de premsa posterior a l’enfrontament d’ahir en territori feroès que “les derrotes fan mal totes, però és cert que aquesta no deixa de ser una que per sensacions veies que podia arribar”. El tècnic hi afegia: “Ens ha faltat última passada per generar alguna oportunitat més clara de gol.”

El seleccionador va fer referència a la diferència entre el primer i segon temps, i a més explicava que el vent que hi havia al camp de Tórshavn va complicar el joc. “Crec que és un partit que hi ha una part per a cada equip i el vent condiciona molt el partit”, explicava Koldo, que hi afegia que “el canvi de joc a la segona part coincideix també amb quan teníem el vent a favor, però al final de la primera ja hem estat força bé, només ens ha costat ajustar”.

Sobre la baixa d’última hora de Marc Vales, Koldo va indicar que “ha estat un contratemps perquè vèiem durant la setmana que podia arribar a jugar, però acaba sent decisió seva i a l’escalfament ha dit que no podia. Teníem un pla B i hem tirat endavant”, comentava.

Finalment, el seleccionador va mirar cap al futur i cap als dos partits que queden i va assenyalar que s’ha “de continuar treballant i seguir tocant de peus a ter­ra. Crec que és millor que això passi ara que tenim temps de reacció. El final del partit anima perquè es veu que la gent vol i està per la feina”.

EL RIVAL

Lars Olsen, Seleccionador de les Illes Fèroe

“Mereixem la victòria”

La selecció de les Illes Fèroe no està acostumada a guanyar, tot i que no és el primer cop que ho fan aquesta fase, i això es reflectia en la satisfacció del seleccionador, Lars Olsen. El tècnic va estar molt actiu durant el partit queixant-se als àrbitres, però ho va deixar enrere a la roda de premsa posterior al duel. “Hem començat molt bé, arribant a la mitja part amb un 1 a 0 que potser era massa poc. A la segona, alguna cosa mental li ha passat al meu equip i no hem jugat igual. Andorra ha tingut massa la pilota en la meva opinió”, va indicar l’entrenador, que afirmava: “Hem merescut la victòria”. Olsen explicava que el canvi del domini entre les dues parts s’ha donat per “una combinació que ells han millorat i nosaltres hem sortit diferent”. A més, va dir que ”és millor jugar amb el vent a favor, estic d’acord amb l’entrenador d’Andorra que ha afectat”.

Derrota dolorosa de la selecció davant les Illes Fèroe

Derrota dolorosa de la selecció davant les Illes Fèroe

tracking