Preparats per tornar a patir

Andorra s’enfronta a la líder del grup B en un duel que es presenta diferent als últims disputats i en què s’han tret bons resultats

Preparats per tornar a patirX. BONET / FAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Han passat gairebé tres mesos d’aquell gloriós triomf davant Hongria a l’Estadi Nacional. És una victòria que quedarà marcada per sempre als llibres d’història de la tricolor, però els homes de Koldo Álvarez no poden viure d’aquell partit per sempre i han de fer un reset a la ment per afrontar els dos següents duels de la fase de classificació per al Mundial 2018. Avui (20.45 h) té davant un repte d’un altre nivell per mirar de mantenir la feina feta en aquest 2017 que ha donat tants bons resultats.

És evident que Suïssa, la líder invicta del grup B i número 4 del rànquing FIFA, proposarà un guió totalment diferent als viscuts a l’Estadi Nacional i d’això en són perfectament conscients els del Principat, que a més tindran més dificultats físiques que el rival pel rodatge que porten ja la majoria de jugadors suïssos. “Hi ha una diferència sobretot a nivell de ritme pels partits de pretemporada i intentarem suplir-ho amb les nostres millors armes”, exposava ahir el tècnic andorrà en la roda de premsa prèvia al matx d’avui. Koldo acceptava que “serà un partit complicat” i assenyalava que “Suïssa juga un futbol molt ofensiu que ens obligarà a treure el millor de la nostra fase defensiva per poder tenir alguna opció”.

En aquesta faceta, el capità Ilde Lima tornarà a ser la gran referència. “Els defenses tindrem feina”, comentava el central, que afegia que “volem continuar donant guerra, però sabem que serà un dels partits més complicats de la fase i a més ells tenen ganes d’agradar-se davant la seva afició”.

Lima és un dels cinc apercebuts de sanció d’Andorra avui, juntament amb Marc Pujol, Jordi Aláez, Ludovic Clemente i David Maneiro, i si cap d’ells veu targeta groga es perdrà el matx de diumenge a les Illes Fèroe. Aquest serà un altre condicionant del duel, que s’afegeix al fet que Marc Vales, Moisés San Nicolás i Txus Rubio ja estan sancionats i no podran jugar en aquest primer enfrontament de la doble ració. Lima, però, ho tenia clar: “si he de fer una falta i m’han de treure targeta, es farà i mala sort”.

Andorra i Suïssa es retrobaran després d’aquell duel amb un final boig a Andorra del passat octubre en què un gol d’Àlex Martínez va donar per uns moments esperances al combinat tricolor. Els suïssos, però, estan completament avisats i volen evitar una situació així. “Hem d’estar concentrats perquè sabem que serà difícil, a l’anada ja ens van complicar i demà segur que faran igual”, comentava el jugador de l’Arsenal, Granit Xhaka. El seleccionador suís, Vladimir Petkovic, anava més enllà i afegia que “no estaria content marcant només un gol, vull guanyar de més”.

tracking