Condicionats

Koldo Álvarez confecciona una llista de 21 jugadors per als partits de Suïssa i les Illes Fèroe marcada pels sancionats i els apercebuts

CondicionatsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La selecció torna a entrar en acció, en aquesta ocasió per partida doble, a partir de demà. Visitarà la líder del grup B de la fase de classificació per al Mundial de Rússia 2018 (20.45 h) i posteriorment, el diumenge (18 h), s’enfrontarà a Illes Fèroe, també a domicili. Són dos duels seguits en què el cicle de dues targetes grogues planeja fins a vuit homes dels 21 que han entrat en la convocatòria. Tres d’ells són perquè estan sancionats per al duel contra Suïssa: Txus Rubio, Moisés San Nicolás i Marc Vales. Aquest darrer arrossega molèsties físiques i és dubte per al partit de diumenge. “Estem en contacte amb el seu club i si sabem que no està en condicions no correrem riscos”, explicava Koldo Álvarez.

Per altra banda, hi ha cinc homes que si veuen targeta groga demà a Sankt Gallen, localitat en què es disputarà el primer dels dos duels, es perdran l’enfrontament de diumenge. Són el capità, Ilde Lima, Ludovic Clemente, Jordi Aláez, Marc Pujol i David Maneiro. En cas que aquests jugadors acabin nets davant Suïssa, disputaran el duel davant Fèroe amb el risc de perdre’s l’esperat matx contra Portugal, el 7 d’octubre a l’Estadi Nacional.

Aquest escenari ja és hipotètic i el repte més immediat és el que l’espera demà davant el combinat suís. “El futbol és present i el nostre ara és Suïssa”, exposava Koldo, que acceptava que “ens preocupen les sancions però sabem que quan juguem una fase això passa a mesura que avancen els partits i ja estem acostumats. Contra Hongria ja vam tenir sancionats importants. Hem de jugar amb el millor possible”.

També les lesions han afectat la convocatòria. Víctor Rodríguez no va entrar finalment, ja que “seria arribar massa just d’entrenaments, amb pocs partits”, així com Marc Ferré, que també s’ha quedat fora. Una altra de les absències, i una de les més destacables, és la de Cristian Martínez, novament per motius personals. El davanter de l’FC Andorra es perdrà una cita amb la tricolor per tercera vegada consecutiva després d’haver estat absent en el triomf d’Hongria i en l’amistós contra Qatar a Anglaterra. Per contra, Aaron Sánchez entra de nou en una convocatòria després d’haver tornat de la lesió. “Abans de lesionar-se ens aportava molt i creiem que pot tornar a fer-ho”, assenyalava el seleccionador respecte al retorn del davanter.

Completen la convocatòria José Antonio Gomes, Ferran Pol, Emili Garcia, Marc Garcia, Max Llovera, Sebas Gómez, Marc Rebés, Jordi Rubio, Sergio Moreno, Marcio Vieria, Àlex Martínez i Gabi Riera, a més dels ja citats. Novament destacarà per ser una plantilla amb un gruix de joves, el qual ja ha demostrat estar preparat en aquest 2017 extraordinari per al combinat nacional, amb dues victòries, un empat i només una derrota per la mínima recentment davant Qatar.

En la doble ració d’aquesta setmana, però, el guió es presenta diferent. Andorra jugarà com a visitant i no comptarà amb l’avantatge que ha suposat fins ara l’Estadi Nacional. A més, és clar, del fet que s’enfronta a Suïssa, un combinat de primer nivell.

tracking