Vòlei

Retorn d'un històric

El CV Andorra anuncia que recupera el sènior masculí, format amb jugadors de la base, després de tres temporades desaparegut

Retorn d'un històricFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cas del Club Vòlei Andorra va ser un dels més rocambolescos de l’esport del país el 2014. Una empresa d’intermediació de petroli, Worten Corporation, va prometre una inversió de 400.000 euros a l’entitat andorrana per afrontar una temporada ambiciosa a la Superlliga, la màxima categoria espanyola. No obstant això, a última hora es va fer enrere i va deixar penjat al club, que es va veure abocat a l’abisme. L’equip sènior va desaparèixer i els jugadors van haver de buscar-se noves destinacions quan ja s’havia disputat la primera jornada, fet que ho va complicar tot encara més. Tot i les adversitats, el CV Andorra no va evaporar-se per complet. Es va poder mantenir el projecte de la base amb el qual es va salvar un club històric del Principat.

La intenció va ser en tot moment fer una aposta a llarg termini per poder tornar a comptar amb un equip sènior. Ahir, el club va anunciar mitjançant un comunicat que, després de tres temporades, s’havia aconseguit complir aquest objectiu amb la formació d’un nou conjunt per competir en categoria sènior. Amb tot, aquest nou projecte tindrà unes bases molt més humils que el seu predecessor. Iniciaran el camí a la segona divisió catalana (la cinquena màxima categoria espanyola), que encara està pendent de confirmar equips i calendari per part de la federació catalana.

“L’objectiu de la creació d’aquest equip és donar continuïtat a la formació dels jugadors del planter que han passat a edat sènior (quatre) i donar-los oportunitats de poder seguir evolucionant”, assenyalava el comunicat. Entre cinc i sis jugadors juvenils completaran el grup, a més d’exjugadors del club, com l’experimentat Geni da Silva, que aportaran la seva experiència a una plantilla molt jove.

La feina de Lluís Hillaire els últims tres anys, amb una aposta clara per la base, donarà els seus fruits a partir d’aquesta temporada. L’objectiu s’ha complert, però la base del CV Andorra seguirà sent la prioritat. Comptarà amb el cadet masculí, creat aquest mateix curs, i un nou cadet femení, que serà entrenat precisament per Da Silva i que competirà a la lliga preferent. D’aquesta manera es passarà de tenir un sol equip a tres en menys d’un any.

Una situació inèdita

La formació del nou conjunt del CV Andorra fa que hi hagi dos equips de categoria sènior al Principat, un fet que mai s’havia donat fins al moment, ja que el CV Encamp es va crear arran de la desaparició del combinat de la Superlliga el 2014. La convivència dels dos equips serà clau per al desenvolupament del vòlei andorrà. “Intentem ajudar tots els clubs per igual. Com més equips hi hagi millor per al vòlei del país”, valorava el president de la federació, Xavi Folguera. També el màxim dirigent del club encampadà, Xavi Borrego, mirava els aspectes positius de la formació del sènior del CV Andorra, com una aproximació al retorn de la selecció o, per què no, la disputa d’una Copa d’Andorra. “Estan fent les coses bé amb la canalla. Desitjo que els hi vagi bé i a nosaltres també”, exposava Borrego.

LA PLUJA AJORNA L'INICI DE LA PRETEMPORADA DEL CV ENCAMP

El CV Encamp de la temporada 2017/2018, el de l’ambiciosa estrena a la primera nacional espanyola, la tercera màxima categoria del vòlei del país veí, havia d’arrencar oficialment ahir. En espera de poder tenir uns horaris fixos a la pista d’Encamp, l’equip tenia previst realitzar el primer entrenament de la pretemporada a la pista de vòlei platja del Parc Central. No obstant això, la pluja que va caure a la tarda va obligar a ajornar la cita. Si la meteorologia ho respecta, el primer entrenament es realitzarà demà, a la instal·lació de sorra.

Aquest ajornament inicial no trastoca els plans de l’equip en gran mesura. Fins al 7 d’octubre no comença la competició, amb el primer duel a Balàfia, i encara hi ha temps per preparar el curs. Abans, però, el cap de setmana del 23 i 24 de setembre, disputen la lliga catalana, en la qual els conjunts catalans de primera nacional espanyola s’enfronten entre si i opten a una segona fase que es juga el cap de setmana del 30 i 1 d’octubre amb els millors de la primera jornada. A més, la intenció és disputar algun amistós més previ a l’inici de la competició. Una de les opcions podria ser un torneig amb l’FC Barcelona. L’Encamp ha estat convidat a participar-hi però el club ho està estudiant.

Entre aquests enfrontaments amistosos i els primers entrenaments d’aquesta pretemporada, s’acabarà de conformar la plantilla. Amb l’ascens de categoria, l’equip ha vist un augment de jugadors disposats a jugar. Hi ha entre 16 i 17 efectius que han mostrat la seva voluntat de formar part del conjunt encampadà per a un màxim de 14 fitxes. “Comencem una nova etapa, anem creixent i els requisits també augmenten”, explica el president de l’entitat, Xavi Bor­rego, que assegura que entre el tècnic, Sergi Segado, i ell acabaran de “decidir quins són els jugadors que poden aportar més”, els propers dies. “Hem de veure compromís”, assegura. Així mateix, Borrego té clar que vol seguir jugant i mantenir la seva figura de president-jugador.

tracking