Curses de muntanya

Cap amunt

Marc Casal finalitza en setena posició a la Matterhorn Ultracks 48k, millorant en quasi 15 minuts el temps de l’any passat

cap amuntSKYRUNNERS WORLD SERIES/©iancorless.com

Marc Casal continua en un bon moment de forma i ahir va finalitzar en setena plaça la Matterhorn Ultracks 48k que es va disputar a Suïssa, i que era puntuable per a la Copa del Món de curses de muntanya en la modalitat d’Sky clàssic. Els participants van haver d’afrontar 48,1 quilòmetres de distància amb 7.200 metres de desnivell (3.600 positius i 3.600 negatius). El vencedor de la prova a terres helvètiques va ser l’italià Marco de Gasperi, amb un temps de 4 h 42’31”, seguit al podi pel català Eugeni Gil i el corredor local Martin Anthamatten. Marc Casal va completar la prova en un crono de 5 h 08’52”, una marca que millora en gairebé 15 minuts la que va aconseguir l’any passat, tot i que enguany el recorregut és uns dos quilòmetres més llarg.

“Ha estat una cursa dura, però estic molt satisfet. Al principi de la prova feia mal temps, amb fred i pluja, i ha estat una carrera a cara de perro” va confessar Marc Casal després de creuar la línia d’arribada. Pel que fa a com s’havia desenvolupat la cursa, l’esportista del Principat va declarar que “sempre he anat entre els vuit primers, jo he fet la meva cursa i l’he sabut gestionar bé, menjant a les hores que ho havia de fer, o sense baixar ràpid per no carregar les cames en excés”, i va recalcar que “al final m’ha sortit rodó perquè pujant agafava distància als rivals, i baixant m’agafaven però veia que no m’acabaven d’atrapar ni superar”. Per últim, el corredor va afirmar que “la tercera i quarta pujada se m’han fet dures però he pogut acabar molt millor que l’any passat perquè he gestionat bé la cursa. Just arribant a meta m’ha avançat el sisè, però ja no he provat a seguir-lo perquè anava millor que jo i crec que no tenia absolutament res a fer”.

PUJA UN LLOC A LA GENERAL

Amb aquest setè lloc aconseguit a la Matterhorn Ultracks 48k, Marc Casal suma 74,4 punts a la Copa del Món que li permeten situar-se en llocs de podi provisionalment i ocupar la tercera posició a la taula general de la Skyrunners World Series en la modalitat d’Sky Classic per darrere del basc, Aritz Egea, que lidera la classificació amb un marge important, i de l’italià Marco de Gasperi, que va consolidar la segona posició. Fins ahir la tercera posició era propietat d’Adrien Michaud, però el gal no va participar en la cursa que es va córrer ahir a Suïssa.

A hores d’ara resten només tres curses per posar el punt final a la Copa del Món. La propera està programada dissabte que ve als Estats Units, tot i que Marc Casal no hi participarà (sí que ho farà, en canvi, el seu germà Òscar). La següent cursa per al petit dels Casals serà el 16 de setembre a Escòcia, quan se celebri la Ring of Steall Skyrace, amb 29 quilòmetres de distància, i tancarà la temporada el 14 d’octubre a Itàlia per disputar la Limone Extreme de 29 quilòmetres. Amb cinc resultats ja aconseguits, Marc Casal aprofitarà aquestes dues últimes cites de la temporada per intentar millorar els resultats aconseguits fins ara, i esgarrapar més punts a la classificació general.