Ciclisme

Alaphilippe s'endú l'etapa i Froome revoluciona la cursa

El britànic augmenta la diferència respecte a la resta de favorits

El francès Julian Alaphilippe, de l’equip Quick-Step Floors, va ser el vencedor de la vuitena etapa de la Vuelta a Espanya entre Hellín i Xorret de Catí. El gal va ser el triomfador d’entre els ciclistes que van protagonitzar l’escapada del dia i va superar els seus companys de fuga Jan Polanc i Rafal Majka per només dos segons.

Pel que fa a la classificació general, Chris Froome va donar un cop d’efecte i va revolucionar la cursa amb un atac al port de primera categoria del Xorret de Catí. El primer a intentar moure la cursa va ser Alberto Contador, i poc després va ser el ciclista britànic de l’Sky qui va pujar el ritme i només el va poder seguir Contador d’entre la resta de favorits per guanyar la Vuelta. Al final, Froome va augmentar en 17 segons la seva distància amb els seus perseguidors i ara el resident Esteban Chaves està situat a 28 segons i Nicolas Roche a 41 del mallot vermell de líder.

La muntanya no s’atura, i a la novena etapa de la Vuelta que se celebra avui els ciclistes hauran de recórrer 174 quilòmetres amb final en alt a l’Alt de Puig Llorença de primera categoria.