Rugbi

Nou cicle per als 'Isards'

Josep Magallón i Peter Lucas seran els encarregats de dirigir la selecció sènior i comandaran el canvi generacional de l’equip nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Rugbi va presentar ahir la nova estructura i cos tècnic dels isards, amb Jonathan Garcia Xepi com a director tècnic, i el tàndem format per Josep Magallón i Peter Lucas com a seleccionadors del combinat nacional sènior. El president de la federació, Xavier Vilasetrú, va explicar que “en Xepi tindrà tasques molt importants perquè s’hauran de reestructurar els diferents cossos tècnics i tindrà la feina d’unió de la família del rugbi andorrà, perquè amb la creació d’un nou club hi haurà molta feina a fer i s’hauran de crear lligams i sinergies entre els diferents equips per donar més importància al rugbi de casa”.

Pel que fa als nous seleccionadors dels isards, Vilasetrú va declarar que “el grup sènior necessita un plus en motivació, i Magallón i Lucas tindran una ocupació important perquè hauran de recuperar els valors del rugbi d’Andorra. A més, també hauran de buscar nous jugadors i recuperar-ne alguns que hem perdut i ara estudien o estan fora però que creiem que poden aportar a aquesta selecció”. El president també va reflexionar sobre els motius per dur a terme aquests canvis: “necessitàvem un director tècnic a ple temps, i també uns seleccionadors perquè hi ha un canvi generacional i aquest era el moment per fer-ho. Han estat oportunitats que s’han presentat i les hem agafat”.

Jonathan García Xepi va referir-se a un dels principals problemes de la selecció, i és la falta de jugadors, i va assegurar que “hem de fer el possible perquè els jugadors tornin a la dinàmica de la selecció perquè els necessitem i poden aportar molt al nostre rugbi”, i en relació al nou duet de seleccionadors va afirmar que “crec que és el moment adient perquè aportin un plus als isards i penso que ben aviat notarem la seva mà i tot el que poden aportar”.

L’excapità de l’equip nacional i futur entrenador, Josep Magallón, va agrair aquest nomenament i va admetre que “no tinc experiència d’entrenador però el món de la selecció és diferent. Aportaré l’experiència, el món viscut i la meva capacitat de motivació. Intentaré que els jugadors visquin el que jo vaig viure als meus inicis amb els isards”, i va remarcar que “a nivell esportiu no ens marquem objectius perquè serà complicat pel canvi generacional que vivim i perquè és una feina a tres o quatre anys vista, a més, l’important és recuperar l’esperit i fer que els joves tinguin ganes de jugar a la selecció”. De la seva banda, Peter Lucas va expressar el seu desig de “donar un nou impuls al rugbi al Principat i intentar fer alguna cosa especial”.

La propera cita dels isards serà el 21 d’octubre al país contra Israel, i pel 2018 quedaran els duels a domicili contra Bòsnia i Malta (17 i 24 de març), i la visita de Croàcia a Andorra, que serà el 5 de maig de l’any vinent.

Nou cicle per als 'Isards'

tracking