Bàsquet

Una aposta de futur i un aler 'reivindicatiu'

El MoraBanc Andorra presenta oficialment dos dels nous, Jaime Fernández i Vladimir Jankovic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El base Jaime Fernández i l’aler-pivot Vladimir Vlado Jankovic. Dos noms propis de qualitat contrastada en el bàsquet que vestiran la samarreta del MoraBanc Andorra aquest proper curs, mentre que fa un parell de temporades hauria estat impossible convèncer-los per venir. El motiu? L’economia lligada a les aspiracions esportives de l’entitat del Principat. “Cada campanya estan millor i vull pu- jar-me a aquesta onada”, va comentar Fernández durant la pre­sentació, mentre que Jankovic va anar en la mateixa línia dient que “vaig considerar un club que cada any que passa millora i a més jugarà a Europa”.

La realitat actual és que el MoraBanc està creixent a passos engegantits i si aconsegueix mantenir-se quant a resultats, tornar a crear un esperit d’equip impenetrable com el dels Shermadini, Navarro, Antetokounmpo i companyia, i fer que l’engranatge entre els nous i els antics rutlli, doncs probablement es tornarà a donar un fenomen d’èxit amb repercussió positiva a qualsevol indret del món on s’aprecïi aquest esport. El base madrileny de 24 anys estarà als Pirineus, si tot va bé, un total de tres campanyes. Després de set cursos al Movistar Estudiantes i a les seves categories inferiors va decidir canviar d’aires, ja que “pot arribar el moment en el qual un es cansa. Necessitava un canvi, noves experiència i gent; i Andorra era l’adequat. Això és el que hi ha i no puc controlar el que diguin de mi”, amb aquesta rotunditat i claredat va explicar l’ex-Estu la dramàtica sortida del conjunt de la capital d’Espanya. Jaime Fernández ha passat un estiu mogudet en ser el protagonista d’un serial que amb el pas dels dies s’accentuava més i més, tot i que, malgrat la seva joventut doncs ja ho té superat i ara només mira endavant: “Pel poc que porto aquí soc bastant feliç i és cert que és la primera vegada que surto de Madrid, de la meva zona de confort, però soc perfectament adult per poder viure sol. Mentre el bàsquet funcioni, tot plegat serà més senzill”.

Precisament això últim, és a dir, que flueixi el joc dels de Joan Peñarroya és pel que també treballarà Jankovic, de 27 anys i amb nacionalitat grega. Vlado va assegurar sobre el seu curt període la 2016-2017 al València Basket que els valencians i ell van decidir que marxar a l’Aris de Salònica era una opció favorable per a l’esportista, que no tenia minuts, i venia de disputar-ne molts amb el Panathinaikos. Es vol reivindicar a la lliga Endesa i va deixar clar que el que vol és jugar: “la posició més còmoda és la d’estar a la pista. Em sento més bé de tres, encara que a vegades puc fer-ho de quatre, ja que tinc davant defensors lents”. Avui a la tarda tocarà escoltar el jove gegant senegalès Moussa Diagné i l’aler-pivot americà amb passaport lituà, John Shurna.

FRANCISCO ROCA DEIXARÀ AL NOVEMBRE LA PRESIDÈNCIA ACB

L’actual president de l’ACB, Francisco Roca, va comunicar ahir als clubs de la lliga Endesa la seva decisió de no continuar com a president executiu de l’Associació, tan bon punt finalitzin els tres mesos de preavís estipulats en el seu contracte. D’aquesta manera l’etapa de Roca com a màxim mandatari s’acabarà el proper dia 22 de novembre del 2017, tres anys i mig després de l’elecció pel càrrec al maig del 2014. “Durant el transcurs del curs present s’hauran de prendre decisions importants i aquest procés no ha d’estar dirigit per un president que arriba al final del seu mandat”, va explicar Francisco Roca.

Una aposta de futur i un aler 'reivindicatiu'

tracking