VUELTA A ESPANYA

Trentin s'endú l'esprint a Tarragona

L’italià va guanyar l’etapa després de superar el resident Juan José Lobato del Lotto-Jumbo

Trentin s'endú l'esprint a Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Matteo Trentin va guanyar ahir la quarta etapa de la Vuelta a Espanya amb final a l’anella olímpica de Tarragona pels Jocs del Mediterrani del 2017 després d’imposar-se a l’esprint. Els ciclistes van tenir ahir la primera jornada de relativa calma després de la contrarellotge per equips pel primer dia, i les etapes amb final a Gruissan i Andorra la Vella en què la cursa es va trencar i es van marcar les primeres diferències entre els favorits.

L’escapada del dia va formar-se aviat amb un grup de cinc corredors, que va passar a ser de només dues unitats (Diego Rubio i Stéphane Rossetto) que van ser neutralitzats quan només faltaven vuit quilòmetres per la línia de meta. Res va evitar la primera arribada massiva d’aquesta Vuelta a Espanya que el resident Juan José Lobato va tenir a tocar. L’espanyol del Lotto-Jumbo va arrencar el seu esprint massa aviat i es va veure superat als últims metres per Matteo Trentin. El transalpí va declarar que “estic orgullós d’haver aconseguit aquest triomf amb l’equip abans de marxar a l’Orica-Scott” i va afegir que “fa dos dies vaig treballar per Lampaert, i avui he vist que era el meu moment i ho he aprofitat”. Si l’italià era la cara, Lobato va ser la creu, i el corredor amb residència va reconèixer estar “fotut per no haver guanyat” i va reflexionar que “potser m’he precipitat i hauria d’haver esperat que Trentin comencés l’esprint perquè a l’inici anava a roda seva”.

Pel que fa a la classificació general, només va haver-hi un canvi entre els deu primers, ja que la caiguda del corredor de l’AG2R, Domenico Pozzovivo, li va fer perdre la seva novena plaça i de retruc va permetre que el resident Simon Yates ocupi la desena posició. Tambe estan entre els deu millors el seu bessó, Adam Yates, i el colombià Esteban Chaves, tots dos companys de l’equip Orica-Scott i també amb residència.

La taula la segueix encapçalant el britànic de l’Sky, Chris Froome, que té dos segons de marge respecte a David de la Cruz, Nicolas Roche i Tejay Van Garderen. El líder va admetre després de l’etapa d’ahir que “estic gaudint de ser líder, però avui tenia por pels possibles talls al gran grup, en especial pel final tan complicat que hi havia, però ha merescut la pena gastar una mica més d’energia ì seguir mantenint-me a dalt”. Per últim, Froome va voler “agrair els meus companys, que han fet un esforç brutal per mantenir la posició” i va cloure dient que “he tingut un gran dia amb la sensació de tornar a portar el mallot vermell de líder sis anys després”.

La muntanya torna avui

Aquesta tarda es disputarà la cinquena etapa de la 72a edició de la Vuelta a Espanya que recorrerà els 175,7 quilòmetres que separen Benicàssim i Alcossebre a la província de Castelló. Després de la jornada de transició d’ahir, els ciclistes hauran de superar avui fins a cinc ports de muntanya, amb tres de segona categoria (alt del Desert de les Palmes, coll de la Bandereta i alt de la Serratella) i dos de tercera (alt de Cabanes i Ermita de Santa Lucia) que podrien comportar variacions a la classificació general per les petites diferències que hi ha a aquestes alçades de la prova.

tracking