CICLISME

La Vuelta arriba avui envoltada de fortes mesures de seguretat

La cita aterra aquesta tarda al país fins demà amb fortes mesures de seguretat pels atacs terroristes a Catalunya

La Vuelta arriba avui envoltada de fortes mesures de seguretat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 72a edició de la Vuelta a Espanya ater­ra avui al Principat de la mà de la tercera etapa, i pel que fa a demà, Escaldes-Engordany obrirà la quarta amb finalització a la ciutat catalana de Tarragona. La d’avui constarà de 158,5 quilòmetres de recorregut i començarà minuts més tard de la una de la tarda des dels Pirineus Orientals, concretament des de Prades Conflent Canigó. Les dues primeres fases de dissabte i ahir d’aquest esdeveniment esportiu amb ressò mediàtic arreu del món van celebrar-se únicament al país gal, mentre que per primera vegada passarà per territori espanyol, a les províncies de Girona i Lleida, respectivament. A la tarda s’espera que els participants entrin al Principat per la frontera del Runer entre les quatre i dos quarts de cinc de la tarda, en funció de la velocitat a la qual vagin (34, 36 o 38 quilòmetres per hora).

Un cop al país, els esportistes tindran per davant un traçat de 48,5 km a recórrer per completar l’etapa, en aquest ordre: Sant Julià de Lòria, Juberri, Naturlandia, el Coll de la Rabassa, Aixirivall, una altra vegada Sant Julià, Andorra la Vella, l’Alt de la Comella, Escaldes-Engordany i finalment un altre cop la capital per posar el punt final davant La Poste, on estarà ubicada la zona de meta. De la seva banda, el Govern va explicar que arran dels fatídics atemptats terroristes del dijous anterior succeïts a les ciutats de Barcelona i Cambrils, el cos de policia adoptarà mesures extraordinàries per garantir el pas de la Vuelta. Els punts fronterers i determinats llocs del país ja estan reforçats des que van tenir lloc els fets, i de cara a la prova s’incrementaran de manera notòria els efectius policials, uniformats i de paisà, adscrits al dispositiu especial de la cita, a més d’un important reforç de vigilants de seguretat sempre coordinats per la policia. També, el village no romandrà obert al públic, com s’havia comunicat, i únicament podran accedir-hi les persones degudament acreditades.

És precís recordar que a mitjan de la setmana passada, el comú d’Andorra la Vella va detallar que hi haurà restriccions importants al trànsit. Així, el carrer del Prat de la Creu quedarà tallat entre l’ambaixada espanyola i la zona final des de les 08.00 fins a les 21.00 hores. Alhora va informar que els vehicles que vinguin de la part alta de l’avinguda Meritxell passaran, de manera excepcional, per la plaça de la Rotonda i seran desviats pel carrer Consell d’Europa. L’avinguda Tar­ragona també es veurà afectada i des de la Batllia fins a la meta es col·locaran tanques al llarg del darrer quilòmetre de la fase 3 de la Vuelta a Espanya, és a dir, la rotonda de Prada Casadet, el car­rer Dr. Vilanova i Prat de la Creu per a l’últim esprint. La recomanació és no desplaçar-se amb cotxe per així evitar col·lapses, tot i que els talls totals de circulació pel recorregut es realitzaran progressivament a partir de les 15.00 fins a les 19.00 hores. Demà, les limitacions seran anecdòtiques: pel tram del car­rer de la Unió, la carretera de l’Obac i les avingudes Tarragona i Salou fins a la rotonda de la Margineda, no s’hi podrà transitar entre les 12.00 i 13.00 hores. Els aparcaments descoberts: Parc Central, Parc Central 2 i Casadet romanen sense estar operatius des de les 21.00 hores d’ahir fins a les 23.00 d’avui.

Resultats etapa 2

La segona etapa de 203,4 quilòmetres de distància es va desenvolupar entre Nimes i Gruissan. El ciclista resident del BMC Racing Team, Rohan Dennis, va encetar la jornada amb el mallot vermell i al final el va cedir al belga del Quick-Step Floors, Yves Lampaert, que gràcies a encapçalar un esprint en els darrers 900 metres va ser el més ràpid a creuar la línia de meta, amb un crono de 4 hores 36’13’’. L’italià Matteo Trentin, del Quick-Step, va acabar amb el mateix temps que Lampaert després que es produís el càlcul de regularitat en el pedalatge; i el britànic Adam Blythe de l’Aqua Blue Sport va tancar el podi. El millor amb residència als Pirineus va ser el colombià de l’Orica-Scott, Esteban Chaves, que va cloure a cinc segons del vencedor. Quant a la classificació general, es va situar líder Lampaert, seguit de Trentin i Daniel Oss del BMC, mentre que Dennis va quedar relegat al sisè lloc.

La Vuelta arriba avui envoltada de fortes mesures de seguretat

tracking