Bàsquet

Jaime Fernández tanca la plantilla del Morabanc

El serial de l’estiu de la lliga Endesa arriba al seu final amb l’arribada del base madrileny de 24 anys al MoraBanc

Jaime Fernández tanca la plantilla del Morabanc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El base madrileny de 24 anys Jaime Fernández tanca la plantilla del Bàsquet Club MoraBanc Andorra, segons ha pogut saber el Diari. L’acord està a punt de fer-se oficial, però no ho serà fins que es completin tots els tràmits burocràtics, és a dir, que es produeixin les signatures pertinents de les diferents parts implicades i s’intercanviïn alguns documents necessaris. El conjunt tricolor en el seu moment va apostar fort per ell oferint-li un contracte per tres temporades en el dret de tempteig que obre a principi d’estiu l’ACB, però el Movistar Estudiantes va igualar l’oferta andorrana, per la qual cosa el jugador tornava a passar a ser propietat de l’Estudiantes.

Ara bé, després d’aquest moviment de mercat es va encetar el serial estival per excel·lència dins de la lliga Endesa, ja que el seu representant, Quique Villalobos, (ex-Festina Andorra) va emetre un comunicat de premsa explicant que l’Estudiantes no havia igualat una clàusula de l’aposta feta pel MoraBanc i que per tant Fernández era tricolor. L’organisme esportiu va sortir al pas de la polèmica donant la raó a l’entitat de la capital d’Espanya i es va entrar en un període complicat per Villalobos i el mateix base i el seu entorn, ja que fins i tot el director general del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, va explicar en el seu moment que es podria arribar als jutjats per resoldre el problema. Finalment, no va fer falta passar per la justícia i el pacte Estudiantes-Jaime Fernández per la desvinculació és una realitat que li permetrà començar al Principat una nova etapa al món del bàsquet.

L’esportista no comptava per l’entrenador barceloní, Salva Maldonado, que va confeccionar un grup sense tenir-lo en compte, mentre que el tècnic egarenc, Joan Peñarroya, sí, i tant és així que des del club dels Pirineus volien que arribés per aquestes dates al país, perquè els homes de Peñarroya ja tornen a rodar (a excepció de Blazic i Karnowski que estan amb Eslovènia i Polònia, respectivament, a la prellista de l’Eurobasket) i la pretemporada està molt a la vora; a més que tenen per davant una campanya realment exigent amb la compaginació de la competició domèstica i l’Eurocup i alhora força ambiciosa. Després de la marxa del base austríac Thomas Schreiner al San Pablo Burgos quedava una vacant en la posició d’1 per ser el recanvi del francès Andrew Albicy. La filosofia Solana sembla que el mateix protagonista se l’ha pres durant aquests mesos al peu de la lletra, perquè sempre encara el mercatto amb la intenció de millorar el que hi havia, i amb aquesta dar­rera incorporació ha posat la cirereta tot i les baixes.

EL MORABANC COMENÇA AQUESTA TARDA ELS ENTRENAMENTS

El base francès Andrew Albicy, l’escorta andorrà Guille Colom, l’aler americà David Walker i el txec David Jelínek, l’aler-pivot nord-americà amb passaport lituà John Shurna (nou fitxatge pel curs 2017-2018) i el pivot serbi Oliver Stevic van passar ahir al matí les revisions mèdiques satisfactòriament. La jornada d’avui passaran el reconeixement mèdic els integrants de la plantilla que falten i a la tarda es posaran a les ordres de l’entrenador egarenc del MoraBanc, Joan Peñarroya, en el primer entrenament de pretemporada per preparar la pròxima campa-nya. El tècnic atendrà els mitjans de comunicació del país a la tarda abans de la sessió.

tracking