Amistós motivador

La selecció andorrana té per davant el repte de no perdre avui amb el Qatar i mantenir així la ratxa de les últimes cites

Amistós motivadorFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La selecció andorrana s’enfronta al Qatar a les set de la tarda en un partit amistós de preparació per als pròxims complicats duels de fase de classificació per al Mundial de Rússia del 2018 davant Suïssa i les illes Fèroe. El matx es disputarà a la ciutat esportiva del combinat nacional d’Anglaterra, coneguda amb el nom de Saint George’s Park. L’expedició andor­rana, liderada pel seleccionador Koldo Álvarez, va arribar ahir a la localitat anglesa de Burton upon Trent i va poder realitzar el primer entrenament en terres britàniques, concretament a Champneys Springs. Serà avui, però, quan els 18 futbolistes tricolors gaudiran d’unes instal·lacions esportives de primeríssim nivell que són un referent mundialment, en les quals per exemple el Futbol Club Barcelona va decidir fer-hi la pretemporada en el primer i últim curs de l’asturià Luis Enrique Martínez, els estius del 2014 i l’any anterior. Els qatarians, dirigits pel tècnic espanyol Félix Sánchez, ocupen la 78a plaça del rànquing de la FIFA amb un total de 433 punts, mentre que els andorrans se situen, després de l’històric triomf del passat 9 de juny contra els hongaresos, com a 129ns del món, amb 246.

Els homes d’Álvarez no coneixen la derrota en el que va de 2017, tenint en compte dos enfrontaments oficials i un d’amistós (0-0 davant les Illes Fèroe i 1-0 front Hongria; i 0 a 2 amb San Marino) i defensivament el currículum no pot ser més impecable: cap gol encaixat en 270 minuts. “El primer que vol un defensa és mantenir la porteria a zero, a veure quant més acumulem i si pot ser partits millor”, va explicar el central internacional de 20 anys del Lleida Esportiu, Max Llovera. Andorra mirarà d’allargar aquesta ratxa positiva i alhora continuar trencant barreres, ja que una victòria accentuaria encara més el bon estat de forma de la selecció. Una de les claus d’aquest nou període exitós de futur, molt probablement les noves cares de gana i ambició dels joves que arriben a l’absoluta, combinades amb l’experiència dels Lima, Pujol, Vales, Gomes o Ludo.

Pel que fa a les sensacions amb les quals arriba el conjunt del Principat, Llovera va assenyalar que “portem tota la setmana preparant el xoc a consciència, tenim moltes ganes després d’haver guanyat a Hongria i volem tornar a jugar”, i quant a les opcions d’aconseguir quelcom gran va comentar que “tindrem enfront un rival que té força qualitat a dalt i són forts al darrere, veurem què passa”. En aquesta mateixa línia d’anàlisi del contrincant, cal destacar que el Qatar és 5è, amb 7 punts del grup A de classificació per al Mundial entre els països asiàtics. A final d’agost encetarà la tercera i darrera fase amb Síria i la Xina i buscarà apoderar-se del renyit lloc de play-off.

LLEGENDA

El 'Capi" Ilde Lima es posarà a 107

El capità de la selecció andorrana Ilde Lima encapçalarà en solitari la llista de jugadors que més vegades han vestit la samar­reta tricolor. Contra el Qatar serà la número 107 per a Lima, que superarà d’aquesta manera el futbolista ja retirat Òscar Sonejee, amb qui va empatar a 106 a l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella contra el combinat d’Hongria. El veterà defensa central continua acumulant rècords amb Andorra i segueix engrandint la seva llegenda amb l’absoluta.

Amistós motivador

tracking