Bàsquet

Plat fort per començar

El MoraBanc Andorra visitarà la pista del Reial Madrid a la primera jornada de competició

Plat fort per començar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andorra començarà la quarta temporada seguida a la lliga Endesa igual que va acabar l’anterior, enfrontant-se al Reial Madrid a la capital espanyola. Així ho ha establert el calendari de competició que l’ACB va fer públic ahir després de l’increment fins als 18 equips amb l’admissió del Betis. Els de Joan Peñarroya disputaran el 30 de setembre o l’1 d’octubre el cinquè partit consecutiu contra el conjunt blanc, després de l’última jornada de la passada lliga i els tres duels de play-off. El debut a casa es produirà durant la segona jornada, que serà intersetmanal, el 4 o 5 d’octubre, i la primera setmana de competició es tancarà el 7 o 8 del mateix mes amb el desplaçament a Múrcia, tot just abans d’iniciar l’aventura a l’Eurocup l’11 d’octubre contra l’Unics Kazan de Quino Colom.

La primera gran visita al Poliesportiu serà el 18 o 19 de novembre, en el duel contra l’Unicaja de Màlaga que suposarà el retorn de Giorgi Shermadini a Andorra. Baskonia visitarà el Principat el 16 o 17 de desembre i el nou FC Barcelona de Sito Alonso ho farà el 21 de gener a l’última jornada de la primera volta. Els altres equips d’Eurolliga no arribaran fins a la segona volta, amb els enfrontaments davant del Reial Madrid el 3 o 4 de febrer i del València Basket el 24 de maig a l’última jornada del campionat. A més de la tornada del jugador georgià, l’altre retorn esperat serà el de l’excapità David Navarro. En aquest cas, caldrà esperar més, ja que el nou equip del jugador d’Esparreguera, el Monbús Obradoiro, no trepitjarà el parquet del Poliesportiu fins a la 30a jornada, el 28 o 29 d’abril al tram final del campionat domèstic. Mentre que els duels contra els equips acabats d’ascendir quedaran pel 9 i 10 de desembre amb el duel a la pista del Guipúscoa, i la visita del Burgos al país pel dia de Reis.

El tall per la Copa del Rei, que es disputarà a Gran Canària entre el 15 i 18 de febrer, serà amb un os dur de rosegar: el Barça Lassa a la jornada unificada del 21 de gener, tot i que els partits d’abans seran contra rivals teòricament assequibles com és l’Obradoiro, Burgos i Estudiantes. Tot el contrari passarà al tram final de la fase regular en la lluita per obtenir una de les vuit places per jugar el play-off, ja que a les quatre últimes jornades els tricolors jugaran contra Barça, Unicaja i València, amb visites al Palau Blaugrana i al Martín Carpena incloses.

El tècnic del MoraBanc Andor­ra, Joan Peñarroya, va fer una valoració sobre el calendari i va declarar que “té 2 jornades més i s’intensifica a l’inici de la temporada. Comencem a la pista més complicada d’Europa i acabem jugant a casa contra el vigent campió”, i va afegir que “al final el calendari està equilibrat i es tracta de jugar tots contra tots i fer-ho bé. Tindrem un inici maco contra un gran rival i tenim moltes ganes de començar”.

Octubre i desembre, carregats

La disputa 22 anys després de competició europea per part del MoraBanc Andorra atapeirà el calendari, en especial durant els mesos d’octubre i desembre. En el primer cas els tricolors jugaran contra Madrid, Fuenlabrada, Múrcia, Gran Canària, Saragossa i Tenerife, a més d’Unics Kazan, Fiat Turin i Cedevita Zagreb a Europa. Mentre que l’últim més de l’any, els rivals seran València Basket, Gipúscoa, Baskonia, Bilbao Basket i Obradoiro, sumats a Turín, Cedevita, Levallois Metropolitans i Darussafaka Istanbul.

Joan Peñarroya es va referir a aquest aspecte i va afirmar que “tindrem nou partits cada mes i aquesta és una xifra a la qual no estem acostumats i que no és habitual per a un equip com nosaltres, i que haurem de gestionar de la millor manera possible”.

tracking