Bàsquet

Lliga de 18, amb el Betis

L’ACB inscriu l’entitat sevillana provisionalment per al curs vinent i descarta anar contra l’aute del jutge de Barcelona

Lliga de 18, amb el BetisACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea general de l’ACB, reunida ahir a Madrid, va confirmar la presència del Betis Energía Plus a la lliga 2017-2018, que comptarà finalment amb divuit equips. L’aute de mesures cautelars dictat pel jutjat de primera instància número 23 de Barcelona que instava la inscripció dels sevillans deixava poc marge de maniobra per a l’associació, que va ratificar els verd-i-blancs com a entitat de la Lliga Endesa de “manera cautelar i provisional, en haver acreditat el club el compliment de les condicions requerides per a l’accés a l’ACB”, segons el comunicat de la lliga.

Tot i admetre el conjunt andalús, els clubs es reserven la possibilitat d’anar als tribunals en el futur per defensar l’acord de l’ACB amb la Federació Espanyola i el Consell Superior d’Esports, que havia marcat les noves condicions d’accés a la lliga (com la supressió del famós cànon) i que havia fixat els conjunts participants en 17 per a la propera campanya. El que no farà l’associació és anar contra l’aute del jutjat de Barcelona que va decretar les mesures cautelars i ha permès el retorn del Betis, ja que la votació d’aquest punt va ser rebutjada per 9 vots en contra, 7 a favor (entre els quals el del BC MoraBanc Andorra) i l’abstenció d’un dels nouvinguts, el Miraflores.

El president del conjunt andor­rà, Gorka Aixàs, va declarar que “era una assemblea molt tècnica perquè hi ha una resolució cautelar, i en el moment que un jutge ho dictamina hi ha poca discussió i per això s’ha aprovat”, i va afegir que “el matís era si ens oposàvem a aquestes mesures cautelars per mantenir la postura que ha defensat l’ACB a les últimes reunions, però finalment no anirà endavant”.

La presència del Betis Energía Plus a la Lliga Endesa 2017-2018 tindrà conseqüències, i és que el calendari que es va fer públic el 31 de juliol passat ha quedat en paper mullat. Ni debut a casa contra l’Iberostar Tenerife, ni descans la segona jornada, ni viatge a Múrcia com a primer desplaçament. Es mantindran, això sí, les dates d’inici el 30 de setembre i l’1 d’octubre i de finalització de la fase regular el 24 de maig, i els propers dies l’ACB publicarà el calendari definitiu per a la campanya vinent.

Per altra banda, ahir es va conèixer que Beqa Burjanadze va caure de la convocatòria final de Geòrgia per a l’Eurobasket, que se celebra del 31 d’agost al 17 de setembre, a causa de la lesió al genoll que arrossega des del final de la temporada passada i que va deixar l’aler pivot sense poder jugar els últims 6 partits del curs passat, inclosos els duels de play-off contra el Reial Madrid. Aquesta baixa per al Campionat d’Europa fa que el jugador s’incorpori la propera setmana al MoraBanc amb la resta de companys que no van amb les seves seleccions i farà la recta final de la seva recuperació a Andorra.

JAIME FERNÁNDEZ, A PUNT DE SORTIR DEL MOVISTAR ESTUDIANTES

El futur de Jaime Fernández està cada cop més a prop de resoldre’s ja que el Movistar Estudiantes va anunciar ahir el fitxatge del base Ludde Hakanson. El suec de 21 anys es va formar al planter del Barça i la seva arribada al club estudiantil acosta la sortida del madrileny, ja que tots dos ocupen la mateixa posició a la pista. El que falta per veure ara és quin serà el destí del jugador pretès pel MoraBanc Andorra, si l’entitat tricolor, opció més probable a hores d’ara, o un equip de fora de la Lliga Endesa.

tracking