Ciclisme

La Vuelta més 'andorrana'

Fins a 17 ciclistes amb llicència del Principat formen part de la preinscripció de la ronda espanyola, que comença el 19 d’agost a Nimes

La Vuelta més 'andorrana'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Vuelta a Espanya està a menys de dues setmanes d’arrencar, amb la contrarellotge per equips del dissabte 19 d’agost a Nimes (França). Dos dies després, els 198 participants entraran a terres andorranes per pujar el coll de la Rabassa i la Comella a la tercera etapa, que tot i tenir protagonisme andorrà tindrà final en pla, a la capital, per no revolucionar la general més del compte la primera setmana. L’endemà, els corredors partiran des d’Escaldes-Engordany en direcció Tarragona i conclouran l’estada al Principat de l’última gran volta del curs.

A mesura que s’apropa la cita es van perfilant els darrers detalls com, per exemple, els participants. Dissabte passat es va conèixer la preinscripció oficial de ciclistes que formaran part de la Vuelta 2017, liderada per Chris Froome, Romain Bardet i Fabio Aru, entre d’altres. Com és habitual, també hi ha un important nombre de corredors que formen part de la llista que tenen llicència andorrana. Tradicionalment, Joaquim Purito Rodríguez ha estat el màxim exponent dels residents i la seva retirada a final de l’any passat ha deixat un buit important. No obstant això, la participació “andorrana” segueix sent significativa ja que fins a disset ciclistes amb llicència del Principat són a la primera llista de la Vuelta, a més d’un divuitè que està en condició de reserva, Imanol Erviti (Movistar).

Rui Costa (UAE Emirates) i Esteban Chaves (Orica-Scott) són els principals exponents d’aquesta edició, juntament amb el mallot blanc de millor jove del Tour de França, Simon Yates, i el seu germà bessó, Adam. Precisament l’Orica-Scott és qui compta amb més residents. Als tres ja mencionats s’hi sumen per a la ronda espanyola Carlos Verona, Jack Haig i Svein Tuft. També el Movistar compta amb una xifra significativa, amb tres corredors instal·lats al país. Són Dani Moreno, Nelson Oliveira i José Joaquín Rojas. Completen la llista Simon Clarke (Cannondale-Drapac), Dani Navarro (Cofidis), Rohan Dennis (BMC Racing), Luis León Sánchez (Astana), Juan José Lobato (Lotto NL-Jumbo), Koen de Kort (Trek-Segrafedo) i Jesús Hernández (Trek-Segrafedo). De cara a l’arrencada es pot produir algun canvi, per possibles lesions o per decisions tècniques, però és poc probable. Sigui com sigui, hi haurà un increment important respecte al Tour de França, en què onze ciclistes participants comptaven amb llicència andorrana, amb Dan Martin, que no serà a la Vuelta, com a millor classificat sent sisè i amb lesió inclosa.

L’adeu d’un gran

Per altra banda, ahir Alberto Contador va anunciar en un vídeo que va publicar a Instagram que la Vuelta seria la seva última prova com a ciclista professional. “No crec que hi hagi un comiat millor que a la carrera de casa, al meu país”, va assenyalar el ciclista del Trek-Segafredo.

tracking