ciclisme

Purito Kids per estona

Joaquim ‘Purito’ Rodríguez valora la primera edició de l’aperitiu de la cita gran d’avui amb els termes ‘orgull’ i ‘satisfacció’. El resident es mostra partidari de repetir de cara a la propera temporada un esdeveniment que va reunir més de 150 corredors joves.

Purito Kids per estona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El centre d’Encamp va acollir ahir la primera edició de la Purito Kids amb més de 150 corredors. Un aperitiu de la Purito d’avui per als grans (a les 08.30 hores es tallarà el trànsit a la carretera de Sant Julià de Lòria fins a la rotonda de la vila), en què els amants més joves de la bicicleta van ser els protagonistes absoluts d’una jornada que es va desenvolupar amb èxit i orgull. “Està funcionant molt bé, la veritat és que estic supercontent perquè no ens esperàvem tants nens”, va assegurar Joaquim Purito Rodríguez amb un somriure d’orella a orella mentre alhora romania atent a com anava la cursa de la categoria infantil. Pel que fa al circuit, va destacar que “és realment maco i tothom està gaudint i vibrant moltíssim en aquesta parròquia”.

Ara bé, per a Purito Rodríguez el millor “és que estàs veient les primeres categories de les criatures, que comencen ara, no tenen una experiència extensa però, per exemple, veure els infantils és una passada perquè van molt ràpid”. Sembla que l’ex-ciclista professional resident al Principat vol repetir aquesta cita de cara l’any que ve: “Crec que la tornarem a organitzar, arran que ha tingut èxit i la gent l’està gaudint de manera impressionant. A més, quant a participants hem superat les expectatives, perquè he vist un dorsal amb el número 165.” D’altra banda, sobre l’esdeveniment de la Purito, que té tres recorreguts de diferents distàncies, va confessar que “tenim una llista d’espera d’aproximadament 400 persones, però no hem volgut arriscar i preferim fer-ho correcte. La temporada que ve canviarem unes altres coses i estudiarem la viabilitat d’acollir més esportistes”. El briefing es va fer a Sant Julià, on també hi havia la Fira de la bicicleta La Purito Andorra, i es van poder veure rostres coneguts, com ara el del convidat Laurent Jalabert, Óscar Pereiro, Joseba Beloki, José Antonio Hermida o Toni Bou.

ENTREVISTA AMB LAURENT JALABERT, EX-CICLISTA PROFESSIONAL

“Sempre he seguit el ‘Purito’ Rodríguez”

Què significa per a vostè ser l’estrella convidada?

És un gran honor, potser massa i tot. He estat un bon corredor en una altra època, mai he pogut compartir equip amb el Purito Rodríguez, però sempre ha estat dels esportistes que m’agradava seguir, ja que donava espectacle a les muntanyes.

Aleshores no s’ho va pensar a l’hora de donar el sí?

Quan em va convidar a venir estant lliure no ho vaig dubtar i ràpidament vaig dir-me a mi mateix que seria de ben segur un moment agradable.

Quin recorregut farà?

El mitjà, de 80 quilòmetres. El llarg es pot fer sense problemes, però el que realitzaré ja es bastant dur i no he pogut fer cap tipus d’entrenament, ja que vinc de fer de comentarista del Tour.

Un objectiu?

Clarament gaudir.

Coneix Andorra?

No gaire tot i que vaig venir com a professional, però ara m’agrada molt caminar i fer curses per la muntanya i té pinta de ser un ter­reny de joc maquíssim.

tracking