Futbol

Castellsagué destaca el vessant humà de l'Andorra

El nou entrenador de l’FC Andorra, Marc Castellsagué, afirma decantar-se pel país pel tracte humà de la junta directiva i la plantilla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Futbol Club Andorra de primera catalana va presentar ahir al matí oficialment el nou entrenador per a la temporada 2017-2018. El barceloní de 29 anys Marc Castellsagué, que residirà al país, va voler començar el discurs amb unes emotives paraules: “Abans que res, el que voldria fer és enviar un record als familiars de l’Emili Vicente [va morir tràgicament amb 52 anys, al final del curs anterior]. És una persona a qui apreciava i estimava molt i setmanalment teníem un tracte personal de prop. Estàvem en contacte seguint la lliga de forma contínua.” Pel que fa a les raons que el van portar a decantar-se pel Principat, tot i tenir altres ofertes sobre la taula, va voler deixar clar que “ha estat una situació que per la meva part no esperava. Les negociacions han anat ràpid, perquè des d’un principi ens vam entendre i vam veure que ens alineàvem en un mateix projecte il·lusionant de fer quelcom ambiciós”. Ara bé, “sempre des de la prudència i tocant de peus a terra. Vaig triar Andorra pel tracte humà de la junta directiva i en segon lloc pel grup humà de la plantilla. Van obtenir uns fantàstics resultats la campanya passada i és un factor que vaig valorar positivament per venir”.

Castellsagué no amaga que la seva joventut és innegable, però “tinc una experiència en el futbol força important, aleshores per a mi no és nou. És cert que m’acompanya gent professional que m’ajudarà moltíssim en el dia a dia per complir amb garanties les expectatives del club”. Després de fer referència a qui tindrà al costat, va declarar que ve “amb un segon entrenador que és el Peter Muñoz, especialista en biofeedback i neurofeedback, i penso que ens dona un plus. Entenc que és una qüestió realment innovadora, ja que molts staffs tècnics de la competició segurament no ho tenen en compte”. El de Barcelona va confessar que sota el seu punt de vista l’aspecte mental i les situacions anímiques dels homes que entrena s’han de tenir en consideració: “El Peter serà una de les persones a tenir presents i amb qui treballarem pel bé del conjunt en general.” Els problemes extraesportius de l’FC Andor­ra pel que fa a la salut econòmica i el borrós futur que li depara si no arriba a bon port amb un inversor estranger podrien haver-lo no convençut a l’hora d’acceptar l’oferta tricolor, encara que sobre aquests assumptes Marc Castellsagué està plenament informat fins a l’última coma. “Soc conscient i des del primer moment la junta, encapçalada per l’Albert Ferré, em va explicar la situació real, sempre ha estat transparent amb nosaltres i ho agraïm. De totes maneres, això no treu que de ben segur el treball i les hores hi seran i estem convençuts de fer una bona feina.”

En clau esportiva va puntualitzar que l’objectiu primordial que es proposen és assolir com més aviat millor certificar la permanència i respecte als futbolistes que té actualment a les seves ordres va assenyalar que “tenim deu renovacions de la plantilla de l’any passat. Són molts jugadors i també hem mirat d’incorporar-ne de joves, dels quals n’hi ha cinc que ja teníem bastant vistos amb anterioritat a part de l’arribada d’en Txus Rubio, que ens donarà solidesa defensiva”. Mentre que quant a un hipotètic ascens a tercera divisió d’Espanya, valorant els números de la 2016-2017, va comentar que “el Martinenc es canvia al grup 2 per competir-lo, amb el Sants veig que passa igual i n’hi ha d’altres que poden ser poderosos, com el propi Lleida. Anirem veient com es desenvolupa tot, ara estem en un procés d’adaptació coneixent-nos i ja es veurà quins són els que encapçalen la classificació”.

La tarda d’ahir va dirigir el primer entrenament de pretemporada a Encamp (des de la direcció s’està treballant per tancar partits amistosos) i d’aquesta manera va conèixer el grup, que augmentarà en tres o quatre fitxatges més per arribar a la consolidació i “m’agradaria comptar amb un total de 20 o 21 esportistes i no pas amb 24 o 25”. Tots a dia d’avui andor­rans, fet que per a Castellsagué és positiu i alhora clau: “Els de casa t’aporten sobretot compromís, sentiment, ganes, il·lusió i quasi mai posen pegues.”

Castellsagué destaca el vessant humà de l'Andorra

tracking