curses de muntanya

Més internacional que mai

L’Skyrace Comapedrosa reunirà avui més de 700 corredors provinents de 27 països

Més internacional que maiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Skyrace Comapedrosa seguirà avui un any més el seu camí de creixement dins el calendari internacional de les Migu World Series Sky Classic. Enguany s’hi reuniran més i millors corredors de muntanya a la prova, que tindrà un recorregut de 21 quilòmetres i 2.280 metres de desnivell positiu entre Arinsal i el cel d’Andorra. La particularitat d’aquest any residirà en la gran quantitat de nacions representades, amb fins a 27 països d’entre els 700 corredors que prendran part de la prova. Suïssa, Bulgària, Portugal, Espanya, Japó, República Txeca, Sud-àfrica, Itàlia, el Regne Unit, França, Grècia, Romania, Àustria, els Estats Units, Holanda, Suècia, Finlàndia, Rússia, Letònia o Perú, entre altres, a més d’Andorra, evidentment, seran alguns dels països representats a la cursa de munta-nya més important de la temporada del Principat.

En aquest sentit, Marc i Òscar Casal seran els grans aspirants en clau tricolor a la part alta de la classificació. Ambdós tenen rècords dispars de la cita de l’any passat, però afronten la cursa d’avui amb una confiança elevada, dins de la prudència. “Jo penso que hi arribo bé, després de la Buff vaig acabar content”, recorda Marc, que amb el cinquè lloc en l’última cita a Lleida va pujar fins a la setena posició de la general. L’objectiu serà mantenir-se en aquest Top-10, però tenint clar que hi ha un resultat de marge que no comptarà en la general. “Vull millorar el resultat de l’any passat. És una incògnita saber on puc ser quant a la posició, però més enllà d’un Top-15 ja perds molt a la general”, comentava el corredor de la federació, que tenia present les males sensacions de la cursa del 2016.

El seu germà Òscar va acabar amb molt bon regust de boca, sent quart, però va patir petites molèsties al genoll recentment que el van apartar de la Buff Epic Trail. Malgrat tot, això no ha de ser un impediment per al competidor andorrà. “Les molèsties ja van passar, tinc el genoll bé i em trobo en bones condicions. Després, sortirà la carrera que sortirà”, exposava Òscar, que vol apropar-se “al temps que vaig marcar l’any passat”. Ambdós tornaran a córrer a casa en una cita internacional, fet que “mai deixa de ser especial”, però que “pot jugar en contra teva o a favor”, segons explicava Òscar.

La cursa comptarà amb una participació de luxe un any més i amb el basc Aritz Egea com a principal favorit al triomf. És l’actual líder de la classificació general, amb 362 punts, 145 més que el seu immediat perseguidor, i 160 més que el tercer del rànquing, Hassan Ait Chou, que també prendrà part de la sortida d’avui de la cita andorrana. La qualitat de noms no només estarà present en la categoria masculina, ja que en noies hi haurà també les millors. L’actual campiona del món de Kilòmetre Vertical i vencedora de l’Skyrace Comapedrosa del 2016, Laura Orgué, no faltarà a la cita, igual que la vigent campiona de les World Series, Megan Kimmel, o Emilie Forsberg, entre moltes altres. També s’haurà de tenir en compte els joves talents dels Youth World Championhips, que ja van fer una primera demostració divendres amb la cursa vertical del Mundial juvenil, de la qual van formar part set andorrans. Avui n’hi haurà sis, ja que Sergi Casabella no competirà en aquesta cita, però sí que ho faran altres promeses del país com Andrea Sinfreu, Marcel Prat o Arnau Soldevila, que ja van brillar el divendres.

FERRAN TEIXIDÓ SE CENTRA A TORNAR A GRANDE SERRE

Ahir es va disputar a Itàlia la prova del quilòmetre vertical del Red Bull K3, la qual estava marcada en el calendari de Ferran Teixidó, però com ja va passar en les tres cites anteriors del juliol, l’andorrà no hi va assistir, ja que s’està recuperant de les molèsties al genoll que li han impossibilitat competir en aquest tram d’any. Amb tot, des de la federació estan confiats que pugui tornar de cara a la propera cita marcada, la Grande Serre francesa de l’1 d’octubre.

tracking