Gibraltar talla el somni d'Andorra

Els de Xavi Luque lluitaran pel tercer lloc del torneig contra Azerbaidjan

Gibraltar talla el somni d'AndorraFernando Galindo

Després d’uns primers tres partits al límit, però amb la moneda caient de cara, Andorra va rebre la creu ahir a la semifinal de l’Europeu sub-16 C contra Gibraltar. Els nois dirigits per Xavi Luque van tancar cada parcial dominant el marcador, però al darrer i definitiu quart les forces es van esgotar i va faltar encert davant la defensa en zona dels visitants. D’un resultat de 46 a 45 amb el qual s’encarava el quart període es va passar a un de 56 a 61 final després d’un parell de llançaments des de la línia de tirs lliures de Gibraltar que van sentenciar el duel a falta de 28 segons per finalitzar el matx. D’aquesta manera es va acabar el somni andorrà de la final al torneig de casa. Avui, però, la selecció sub-16 tindrà una oportunitat de rebre un premi menor amb el tercer lloc del torneig en la final de consolació contra Azerbaidjan (17 h), que va caure contra Armènia, l’altre finalista, just abans del duel entre Andorra i Gibraltar.

“Ha estat a cara o creu. Malgrat la seva defensa, els nois han lluitat com sempre i estic molt orgullós del seu treball. Ens ha faltat una mica l’encert que de vegades falta quan ataques una zona durant 40 minuts”, valorava Luque després del duel. El tècnic ja pensava en el partit d’avui i a refer els ànims de l’equip per poder endur-se el bronze. “Han de ser conscients que el que estem fent aquesta setmana és inusual. Si són capaços d’entendre que no tot sempre surt com vols i has de seguir treballant, demà vindran amb ànims positius”, afegia.