Bàsquet

Shurna, el primer interior

El MoraBanc fa oficial la incorporació de l’aler-pivot amb passaport lituà per a la propera ambiciosa temporada

Shurna, el primer interior

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va fer ahir oficial el fitxatge del primer interior dels tres que vol incorporar, l’aler-pivot John Shurna per a la propera temporada 2017-2018. L’acord estava emparaulat i tan sols faltava la rúbrica de les parts implicades, tal com va avançar el Diari dimecres, i finalment vesteix de tricolor fent d’aquesta manera realitat el vell desig de la direcció esportiva. “És un jugador que pel nostre estil de competir feia temps que estàvem interessats per incorporar-lo”, va assenyalar el director general del club, Francesc Solana. L’esportista, nascut a Glen Ellyn (Illinois), té passaport lituà –fitxa amb llicència europea– i aterra al Principat gratuïtament després que finalitzés la campanya passada la cessió anual del València Basket al Cedevita Zagreb.

Curiosament prové d’un conjunt que serà el pròxim rival dels andorrans a la primera fase de l’Eurocup i en el qual va finalitzar subcampió de l’ABA lliga adriàtica i campió de la croata i Copa. En l’aventura a Croàcia va registrar uns números de 8,2 punts i quasi 3 rebots de mitjana per enfrontament disputat. Shurna, de 2,04 metres d’alçada, 98 quilos de pes i 27 anys, es va formar a consciència en el món del bàsquet durant quatre temporades a la Northwestern University de l’NCAA dels Estats Units i el 2012 va creuar l’Atlàntic per jugar amb l’Estrasburg de la Pro A de França. A partir d’aquest moment va fer un pas de gegant engrandint el seu currículum, ja que va despertar l’interès del Joventut de Badalona de l’actual lliga Endesa.

Els verd-i-negres van fer-lo debutar a l’ACB la 2012-2013, seguidament va signar pel Darussafaka d’Istanbul, i el curs 2015-2016 va arribar a les files del València amb un contracte per a dues campanyes, però només va complir el primer any, en el qual va delectar tota l’afició del pavelló de la Font de Sant Lluís i va posar la por al cos dels rivals amb el seu captivador llançament des de la línia de 6,75 metres: tenint en compte tots els partits, va assolir un 45% en triples, i cal destacar una suma final de valoració de 198 punts. “Crec que ens aportarà alts percentatges en el tir de tres punts, i sobretot molta energia”, va explicar Solana, que hi va afegir que “té experiència, ja sap el que és compaginar dues competicions, que és el que busquem i estem realment contents, perquè és d’un perfil que ens donarà equilibri al nostre joc”.

El tercer moviment del MoraBanc coincideix amb l’ala Jaka Blazic i l’aler, que també pot fer de pivot, Vladimir Jankovic, pel que fa al coneixement a l’hora d’alternar dues competicions en una mateixa campanya. John Shurna es va estrenar a la segona competició continental més important amb els badalonins i també la va disputar amb l’equipació taronja dels valencians .

Karnowski i Diagné, a punt

Francesc Solana no s’atura i continua treballant per confeccionar, com sempre ha manifestat, “un grup més competitiu i millor que el que hi havia”. Una filosofia de crear equips que està donant els seus fruits i pròximament arribaran per deixar tancada la pintura dos cincs purs que ja estan tancats i solament manca la signatura, segons va anticipar el Diari. El polonès Przemek Karnowski, qui va meravellar el director general a la ja finalitzada Summer League de l’NBA, i el senegalès del Futbol Club Barcelona Lassa, Moussa Diagné. Aquest últim vindrà en qualitat de cedit.

tracking