Bàsquet

El Morabanc lliga Karnowski, Diagné i Shurna

El MoraBanc Andorra té lligats Karnowski, Shurna i Diagné a falta de les signatures dels dos primers i el ‘transfer’ del Barça per a la cessió de l’últim

El Morabanc lliga Karnowski, Diagné i Shurna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Moranc Andorra està a pràcticament un pas de fer oficial la plantilla al complet de 12 jugadors per a la propera temporada. Després de confeccionar el perímetre, en espera, però, de la resolució del serial Jaime Fernández, amb les arribades de Jaka Blazic i Vladimir Jankovic, els tres interiors que faltaven ja estan convençuts de jugar al Principat durant una campanya. Escasses setmanes enrere, el director general del club, Francesc Solana, va assegurar un gran interès personal pel pivot polonès Przemek Karnowski i, segons ha pogut saber el Diari, ja hi ha un principi d’acord molt avançat i només manca la signatura de les diferents parts implicades. Karnowski, de 23 anys, que arribarà lliure, ha estat aquest estiu disputant la Summer League de l’NBA amb els Orlando Magic, i durant el curs passat va militar als Gonzaga Bulldogs de la divisió I de la lliga universitària nord-americana.

L’altre nom propi és el de l’aler-pivot, John William Shurna, que havia sonat per aquí anteriorment. El jugador de 27 anys nascut als Estats Units amb passaport lituà va militar fa dos cursos al València Basket de la lliga Endesa, on va destacar en la darrera temporada pel percentatge del 47% d’encert en el llançament de tres i aterrarà gratuïtament procedent del Cedevita de Zagreb. El cas de Shurna, de 2,06 metres d’alçada i 98 quilos de pes, és el mateix que el de Karnowski, perquè el compromís és real i tan sols es precisa la rúbrica en el contracte andorrà. Finalment, el Diari també ha sabut que Cheikh Moussa Diagné vol estar a les files del MoraBanc en qualitat de cedit. El cinc pur de Senegal, que ocuparia una de les places obligatòries com a home de formació, s’ha decantat per l’opció andorrana, i el necessari per certificar l’operació properament és que el Futbol Club Barcelona Lassa enviï degudament el transfer. Diagné, de 23 anys, 2,11 metres i 103 quilos, tenia alhora damunt de la taula ofertes per contractar els seus serveis del Tecnyconta Saragossa i Montakit Fuenlabrada de l’ACB i de l’EA7 Emporio Armani Milano de la Lega A d’Itàlia.

Li agradaria vestir de tricolor perquè considera la proposta del MoraBanc Andorra més atractiva que la resta, tot i que fonts aragoneses van comentar ahir que la possibilitat de signar amb el Tecnyconta era bastant real pel nou entrenador Jota Cuspinera, amb qui va coincidir al Montakit fins al gener de la 2016-2017 (el Barça el va repescar per remuntar la situació viscuda amb Bartzokas) i en guarda un bon record per la confiança que va dipositar en ell i la feina que va fer per millorar-lo. Quant als seus números en l’aventura de la 2016-2017 al conjunt de la capital d’Espanya, a l’Eurocup va assolir per matx una mitjana de 7,4 punts i 5,1 rebots i a la lliga 7,1 de puntuació i 6,7 captures. Amb els blaugrana, amb menys minuts sobre la pista, va registrar per xoc 2,9 i 3,1 i a l’Eurolliga 2,6 i 3,5.

El club va confirmar que Nacho Martín no seguirà, com ja es preveia, com probablement tampoc Thomas Schreiner. El grup per a la 2017-2018 presenta sis cares noves respecte a l’anterior.

COLOM, FORA DEL PRIMER TALL AMB ESPANYA PER A L'EUROBASKET.

Quino Colom es va quedar ahir fora del primer tall del seleccionador espanyol, Sergio Scariolo, per a la convocatòria per a l’Eurobasket. El jugador criat al Principat no va entrar a formar part del segon grup que es concentrarà a partir d’aquest divendres a Madrid i sí que ho van fer sis dels homes de la recent concentració feta a Benahavís, en la qual Colom hi va ser. Els que han sobreviscut al primer tall són Guillem Vives, Xavi Rabaseda, Pierre Oriola, Joan Sastre, Sebas Saiz i Ilimane Diop. Aquests jugadors s’afegiran als 11 ja assegurats prèviament per a la concentració d’aquest divendres. La propera setmana encetaran un tour de partits amistosos contra Tunísia, Bèlgica, Mèxic i Veneçuela

El Morabanc lliga Karnowski, Diagné i Shurna

tracking