Poliesportiu

Els Andorra Outdoor Games tenen futur però amb canvis

Els organitzadors i Andorra Turisme fan una bona valoració dels Andorra Outdoor Games i avancen que en principi es farà una nova edició

Els Andorra Outdoor Games tenen futur però amb canvisFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera edició dels Andorra Outdoor Games es va tancar ahir a la cota 2.000 de Naturlandia amb les proves de trail running i de triatló, amb uns 900 participants, que sumats als 300 que van prendre part a les curses de bicicleta de muntanya dissabte, deixen el número final d’atletes en 1.200, respecte als 1.400 que va haver-hi l’any 2016. Un dels motius d’aquesta baixada ha estat la coincidència amb altres esdeveniments, tal com va admetre el responsable de patrocinis d’Andorra Turisme, Roger Pié: “factors externs ens han restat participació, com en el triatló, perquè n’hi havia un a Banyoles amb 2.700 inscrits. Ens haurem de plantejar si es pot fer alguna modificació a nivell de dates”. Tot i aquest descens quant a participació, tant Pié com Lluís Genero, director general de Win Sports, l’empresa organitzadora de l’esdeveniment, van fer una valoració positiva. Genero va dir que “ha anat força bé perquè hem tingut molt bon temps, la gent ha quedat molt contenta i l’espai és magnífic. No es pot demanar molt més”, i va afegir que “el canvi de format de l’any passat de passar a 3 modalitats ha estat positiu, i ara treballem perquè creixi una mica més any rere any”. Per la seva banda, Pié va remarcar els beneficis de la prova per al país: “encara no tenim dades d’enguany, però el 2016 va haver-hi una mitjana de 2,5 acompanyants i 2,3 pernoctacions per cada participant, i això representa un ingrés important per l’oferta turística d’Andorra”.

De cara al futur, tot apunta que hi haurà una quarta edició dels Andorra Outdoor Games amb diverses variacions, tot i que encara no està confirmat al cent per cent. Lluís Genero va admetre que “ens hem de reunir amb el Govern i buscarem alguns canvis per promoure la participacio perquè necessitem noves fórmules per potenciar aquest esdeveniment”, i va avançar que “en principi sí que tindrem Andorra Outdoor Games l’any 2018, però haurem de confirmar el format definitiu”. Des d’Andorra Turisme, Roger Pié va oferir una explicació similar sobre la continuïtat de l’esdeveniment: “s’ha d’estudiar per què aquest any hem tingut una davallada en la participació, i ens hem de plantejar quins canvis es poden fer. Parlarem i estic segur que arribarem a bon port”.

TRIOMF LOCAL EN ‘TRAIL RUNNING’

A la cursa curta de trail running (14 quilòmetres), l’andorrà Xavi Teixidó es va endur la victòria amb claredat amb una marca d’1 h 26’59”. El corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme, que participa en la Copa del Món d’ultramaratons, va aconseguir 9 minuts de marge respecte a Òscar Alberich, i Eusebi Isal. En categoria femenina, el podi va estar format per Izaro Olivares, Carla Moser i Ángela Aguilar.

A la distància de 21 km, els vençedors van ser Marc Boixader i Elena Calvillo, mentre que la prova de 35 km va coronar Jordi Delgado i Judit Francin.

LAURENCE LESTANG I LAURA CAMPS ACONSEGUEIXEN UN DOBLET AL TRIATLÓ

La jornada final dels Andorra Outdoor Games també va tenir com a destacada la prova de triatló, on van prendre-hi part quasi 350 participants. En categoria femenina, la prova va tenir un clar protagonisme tricolor, ja que les dues primeres classificades van ser del Principat. La guanyadora va ser Laurence Lestang, que va recórrer els 750 metres de natació al llac d’Engolasters, els 36 quilòmetres amb bicicleta i els 9 quilòmetres corrent en un temps de 2 h 55’09”. Al següent esglaó del podi va pujar una companya d’equip del Club Triatló Serradells, Laura Camps, que va entrar a meta segona amb 3 h 00’25”, a poc més de 5 minuts de la guanyadora. Per últim, l’hongaresa Krisztina Molnar va finalitzar 3a, amb un registre de 3 h 11’31”.

En categoria masculina, el més ràpid va ser el navarrès Óscar Martínez, que va aturar el cronòmetre en 2 h 27’31”. En acabar la cursa es va mostrar “satisfet per com ha anat tot, i estic molt content”, i va afegir que “la carrera ha anat tal com ho tenia previst: durant la natació estava a un minut i mig o dos dels líders, amb la bicicleta ho he recuperat fent una bona pujada a la Rabassa i marcant un bon ritme, i l’he pogut mantenir al tram final de córrer, he participat a les 3 edicions dels Andorra Outdoor Games, i és meravellellós competir amb uns paissatges com aquests”.

Martínez va estar acompa-nyat al podi pel basc Eneko Iturbe, que va fer un temps de 2 h 29’34”, i per Pablo López amb 2 h 30’21”.

Els Andorra Outdoor Games tenen futur però amb canvis

tracking