Bàsquet

Jankovic, 1 any de tricolor

L’aler internacional grec vestirà la samarreta del MoraBanc Andorra durant el pròxim intens i ambiciós curs

Jankovic, 1 any de tricolor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aler serbi amb passaport grec de 27 anys, Vladimir Jankovic, és el nou fitxatge del Bàsquet Club MoraBanc Andorra i vestirà de tricolor durant una temporada, segons ha pogut saber el Diari. L’acord està fet, només falta la signatura i l’entitat farà oficial les pròximes hores d’avui la segona incorporació de l’estiu per encarar l’intens i ambiciós curs que se li presenta per endavant, després de l’arribada la setmana passada de l’ala Jaka Blazic, provinent del Baskonia. La primera informació sobre el moviment va aparèixer la nit de dimarts de la mà del periodista Chema de Lucas de Gigantes del Basket, i aquest mitjà va poder confirmar-la.

L’internacional amb Grècia, de 2,02 metres d’alçada assumirà el rol que va deixar l’hel·lè Thanasis Antetokounmpo (PAO). Per la qual cosa, tal com va fer l’any anterior el d’Atenes arran de la baixa per lesió de Nacho Martín, Vlado també podrà saltar a la pista en la posició d’aler-pivot, si així ho creuen convenient l’entrenador egarenc, Joan Peñarroya, i els seus ajudants, David Eudal i Paco Vázquez. Jankovic afrontarà d’aquesta manera la seva segona experiència a la lliga Endesa, després d’haver militat el 2016 a les files del recentment campió de l’ACB, el València Basket, on tan sols va disputar un parell d’enfrontaments en els quals els seus números van passar desapercebuts i no va demostrar el seu potencial. Posteriorment, els valencians van decidir cedir-lo a l’Aris de Salònica, equip en el qual va competir a la Basketball Champions League registrant de mitjana per matx 10,4 punts i 4,3 rebots, mentre que a la lliga grega en va acumular 9,3, 4,5 captures i 2,6 recuperacions. El nou fitxatge va arribar, com és habitual, lliure, per tant, el MoraBanc no va haver de pagar cap quantitat econòmica per un esportista que en un principi oferirà un rendiment immediat dins de la plantilla del Principat i aportarà coneixement i enteniment, sobretot a Europa.

Vladimir Jankovic va jugar l’Eurocup la campanya 2007-2008 amb el Panionios grec, i el 2013 va signar per tres anys amb el Panathinaikos, conquerint una lliga, tres copes i arribant en tres ocasions als quarts de final de la màxima competició continental, l’Eurolliga. A més, es va proclamar campió sub-18 i sub-20 del continent europeu amb el seu país. Dilluns, el director general del club, Francesc Solana, va explicar en roda de premsa que durant aquests dies anunciarien una o dues cares noves i de moment ja han complert amb la meitat en haver tancat el perímetre: Albicy, Jelínek, Walker, Colom, Blazic i Jankovic. Burjanadze i Stevic són els únics homes de pintura i el MoraBanc va informar que està interessat en els serveis del pivot del Barça Lassa, Moussa Diagné (possible cessió).

AIXÀS I SOLANA, AVUI EN UNA NOVA ASSEMBLEA 'CARREGADA'

El president del Bàsquet Club MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, i el director general de l’entitat, Francesc Solana, estaran avui presents a una nova assemblea general de l’ACB que començarà a partir de les onze del matí a la seu de Barcelona. La reunió tindrà caràcter ordinari i extraordinari, s’encetarà amb l’informe del president de l’organisme, Francisco Roca, i després es passarà a tocar la proposta d’admissió a la lliga Endesa del Donosti Guipúscoa Basket 2001 SKE SAD i CB Miraflores SAD. Entre altres assumptes, l’assemblea votarà les modificacions en estatuts,

reglament, normes de com­petició proposades pels diferents departaments de l’ACB i els clubs, i la proposta del calendari de dates per a la temporada 2017-2018. A més, es tractarà el número d’equips que conformaran la competició domèstica que començarà a l’octubre (17 o 18 amb una possible presència del Reial Betis Energía Plus). Finalment, no es descarta que Aixàs

i Solana parlin sobre el

base de 24 anys Jaime Fernández, pretès pel

MoraBanc, amb els representants del Movistar Estudiantes. De moment l’as­sumpte està en stand by i existeixen tant les opcions de passar pels tribunals o arribar a un acord.

tracking