Ciclisme

Froome, més a prop del seu quart Tour

Primoz guanya a Serre-Chevalier, i el resident Dan Martin recupera el sisè lloc

Froome, més a prop del seu quart Tour

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Chris Froome ja acaricia el seu quart Tour de França després de la 17a etapa, disputada ahir entre La Mure i Serre-Chevalier, de 183 quilòmetres, que tenia els ascensos a ports mítics com el Croix de Fer, el Telegraphe o el Galibier.

El seu màxim perseguidor fins ahir, l’italià Fabio Aru, es va quedar penjat a la pujada al Galibier i va entrar a 1’31” respecte del líder de l’Sky. Aquesta mala actuació del transalpí la van aprofitar el colombià Rigoberto Urán i el gal Romain Bardet per situar-se en posicions de podi momentàniament. També va haver-hi canvis més al darrere, i els dos millors corredors amb residència classificats van tornar a intercanviar-se les posicions com havia passat després de la jornada de dimarts. Dan Martin va recuperar el 6è lloc que va perdre Simon Yates, que ara és 7è.

A la lluita per l’etapa, des del primer moment es va formar una fuga nombrosa de 30 ciclistes amb la presència dels residents David Navarro, Jonathan Castroviejo i Esteban Chaves, que es va anar desarmant a mesura que els corredors iniciaven els ascensos als ports de la jornada. A l’inici de la pujada al Croix de Fer, l’espanyol Alberto Contador, ja sense opcions a la general, va atacar. A la seva roda va saltar Nairo Quintana, però les seves forces van durar poc i va quedar clar per què el colombià, que era un dels principals favorits a fer-se amb la victòria final de la ronda francesa, ocupa la 12a plaça a la taula general, a 12’54” de Chris Froome i de la resta de candidats a arribar a París vestits amb el mallot groc. L’atac bo va ser el de l’eslovè Primoz Rogliz, que va entrar tot sol a la meta de Serre-Chevalier i va aconseguir la primera victòria pel seu país al Tour de França.

La volta francesa segueix avui el seu pas pels Alps entre Briançon i Izoard, a la que serà l’última oportunitat per intentar treure diferències a la muntanya abans de l’etapa plana de demà, la contrarellotge de dissabte a Marsella i l’última jornada de diumenge amb l’arribada als Camps Elisis de París.

tracking