Bàsquet

Mercat en moviment

Després de l’arribada de Blazic, el MoraBanc Andorra vol tancar una o dues noves incorporacions aquesta setmana

Mercat en movimentXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra té per davant uns dies importants per la confecció de la plantilla que haurà d’afrontar dues competicions, la lliga Endesa i l’Eurocup. La primera incorporació per la temporada 2017-2018 va ser la de l’escorta Jaka Blazic, anunciada diumenge. El director general de l’entitat, Francesc Solana, va valorar ahir aquesta primera alta: “era un dels nostres grans objectius des que vam saber que no seguiria al Baskonia per la seva energia, l’experiència a Europa i l’entrega que té que el converteix en ídol de l’afició allà on va”.

Amb l’arribada de l’eslovè, el roster de l’equip per la temporada vinent ja és de 7 fitxes, comptant amb l’asterisc de David Walker. El nord-americà té una clàusula de sortida per l’NBA que finalitza el 31 de juliol, però tot apunta que continuarà un any més al Principat tal com va admetre Solana: “he parlat amb ell, està tranquil, vol continuar i li motiva jugar a Europa la temporada vinent”. Donant per feta aquesta continuïtat, falten cinc fitxatges per completar el grup dels que “com a mínim dos haurien de ser titulars i importants”, en paraules del director general. La intenció és poder anunciar aquesta mateixa setmana una o dues d’aquestes noves arribades. La més avançada és la d’un exterior, aler, i també s’està treballant per tancar l’acord amb un interior els propers dies.

A la posició de pivot, han sonat amb força dos noms: el de Dejan Musli i el de Przemek Karnowski. Precisament aquest últim, Francesc Solana el va veure durant la seva estada a la lliga d’estiu de l’NBA, i va declarar que “en directe m’ha impressionat i m’agrada, però hem de veure si encaixa dins de la configuració del joc sota l’anella”. Pel que fa al cas de Musli, Solana va confirmar l’interès pel serbi i la seva arribada “no és impossible però sí molt complicada perquè té un contracte d’Eurolliga”. L’Unicaja de Màlaga no el vol deixar sortir de franc, tot i no comptar amb ell esportivament, ni el jugador vol perdre diners renunciant al seu salari per sortir d’Andalusia tal i com va informar ahir el Diari. L’opció dels tricolors és que “ell solucioni la seva situació, i si encara no hem configurat el joc interior ens agradaria que jugués amb nosaltres, però no podem esperar fins el mes de setembre”. Els plans del club a la pintura passen per tenir 5 homes alts que ajudin a repetir la productivitat de l’any passat en aquesta faceta, però sense buscar un reemplaçament de Giorgi Shermadini perquè tal i com va reconèixer Solana “plantejar substituir-lo és molt complicat per tot el que ens ha donat, i ens equivocaríem si busquéssim un jugador que repeteixi el seu rendiment”.

Segueix el cas Jaime Fernández

Un dels serials de l’estiu al mercat basquetbolístic és el de Jaime Fernández, que afecta de ple al MoraBanc. Els andorrans van presentar una oferta qualificada de tres anys pel base del Movistar Estudiantes que l’equip madrileny va igualar amb l’excepció d’una clàusula de rescisió unilateral del contracte que consideraven il·legal. Pocs dies després va arribar el comunicat del seu agent, l’exjugador del Festina Andorra Quique Villalobos que deia que “l’Estudiantes no va exercir degudament el dret de tempteig establert al conveni col·lectiu” i que, per tant, “el jugador complirà la seva intenció de formar part del Bàsquet Club MoraBanc Andorra la temporada 2017-2018”.

Algunes informacions apunten a que Fernández portarà el cas als tribunals per poder venir a jugar al Principat, tot i que fonts properes al jugador asseguren que creuen que la situació es podrà arreglar sense arribar a aquest extrem, però que estan disposats a fer el que faci falta per veure el de Madrid al Principat. El MoraBanc es manté a l’espera dels esdeveniments, i Francesc Solana va assegurar que “nosaltres ens hem compromès amb ell i ens esperarem un temps coherent” i va afegir que “vol venir i nosaltres que vingui, al final el desig del jugador acostuma a ser el que més compta i tant de bo es pugui solucionar la situació”.

SÈNIOR B

Relleu a la banqueta

Èric Bartolomé serà el nou entrenador del sènior B del MoraBanc Andorra, que la temporada vinent tornarà a competir a la lliga EBA després d’aconseguir la permanència al play-out contra el Grup Barna. L’exjugador de Joventut, Manresa i Osca i tècnic del planter i de la federació ja havia estat ajudant durant l’etapa de Milo Nunes i Xavi Luque a la banqueta del segon equip tricolor.

tracking