Bàsquet

El final oficial d'una lliga ACB tancada

El Miraflores i el Guipúscoa presenten els documents per pujar de categoria

El final oficial d'una lliga ACB tancadaCB MIRAFLORES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El final d’una lliga ACB tancada sembla estar més a prop de fer-se oficial que mai. Després d’haver estat capaç de pujar només el MoraBanc Andorra les últimes temporades, ahir es va anunciar que el Club Burgos Miraflores SAD i el Donosti Guipúscoa Basket havien entregat tota la documentació necessària i havien abonat les quantitats per fer efectiu l’ingrés a la Lliga Endesa. És a dir, van presentar l’auditoria de comptes, amb un pressupost superior als dos milions d’euros exigits, la composició de l’òrgan d’administració de la societat i, a més, va fer efectiu el pagament del nou “valor de participació” de 404.021 euros de la primera quota, que ascendirà a una quantitat final d’1.616.084 euros durant els propers mesos.

Malgrat que els dos clubs ja van fer el primer pas, el més important, encara hi ha un procés previ a fer-se oficial el final de la lliga tancada. L’ACB haurà de revisar durant els dies vinents la documentació que ha rebut i en cas de complir tots els requeriments, com sembla que finalment passarà, dijous vinent es ratificarà l’admissió de les dues entitats a l’assemblea de clubs.

Pel que fa als descensos, encara s’ha d’arribar a un consens sobre els equips que conformaran la lliga. Sigui com sigui, l’ICL Manresa serà el curs vinent a LEB or. Falta per veure si el Reial Betis podrà ser repescat a última hora en cas de fer una lliga de 18 de nou o es mantindrà la de 17 i per tant també baixaria.

tracking