Ciclisme

Fabio Aru sorprèn Chris Froome i se situa líder

Dan Martin i Simon Yates pugen una plaça i ja són cinquè i sisè

Fabio Aru sorprèn Chris Froome i se situa líder

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’italià Fabio Aru és el nou líder del Tour de França amb 6 segons d’avantatge respecte a Chris Froome. Els ciclistes van coronar el Peyresourde, de primera categoria, a 5 quilòmetres de meta, en una pujada que no va tenir cap atac, perquè encara faltava l’últim port de la jornada, el Peyragudes, que començava a menys de 2,5 quilòmetres de l’arribada. En aquest coll el primer a provar de sacsejar la cursa va ser l’australià George Bennett, però sense èxit.

L’intent bo va ser el de de Romain Bardet i Fabio Aru a 300 metres del final, que van fer que el primer guanyés l’etapa i l’altre aconseguís vestir-se amb el mallot de líder gràcies als 22 segons que Chris Froome es va deixar a la línia de meta en els primers signes de debilitat que l’anglès mostrava durant aquesta edició de la ronda francesa. Amb el grup dels millors també van entrar els residents Dan Martin i Simon Yates, que van pujar una posició a la classificació general i ja estan situats a la cinquena i sisena plaça, respectivament.

El Tour de França seguirà avui el pas pels Pirineus amb l’etapa de 101 quilòmetres que transcor­rerà entre Saint-Girons i Foix, i que tindrà 3 ports de muntanya (l’últim a 27 quilòmetres de l’arribada) de primera categoria.

tracking