Quino Colom

“És molt emotiu tornar a casa i que ens toqui el MoraBanc”

El jugador de 28 anys de l’equip rus parla del futur, analitza el grup a de la propera eurocup i mostra les seves sensacions sobre el que serà el seu retorn al país amb una altra samarreta

“És molt emotiu tornar a casa i que ens toqui el MoraBanc”ALEKSANDR ALEKSANDROV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Complirà l’any de contracte que li queda amb l’Unics?

Sí. Hi estic molt bé i realment a gust al club, perquè em valoren moltíssim. La intenció és continuar com a mínim aquesta temporada [la tercera] i espero que sigui força bona.

Li agradaria renovar o es veu provant alguna altra lliga?

De moment encara no ho sé. Tot dependrà de com vagi el curs i les intencions que tinguem l’entitat i jo quan acabi. De totes formes, puc dir que em trobo perfectament a Rússia i no seria estrany que pogués quedar-m’hi alguna campanya més.

La ‘senior manager’, Elvira Alimova, va confessar fa uns dies que vostè els encanta i que és un dels millors jugadors.

Sempre és bo que al lloc on tens contracte t’apreciïn i et valorin d’aquesta manera. És quelcom amb el que m’he trobat a Rússia i concretament a Kazan des del principi, quan vaig arribar. Els haig d’agrair l’oportunitat oferta, actualment estem totes les parts contentes i el que voldrem serà créixer junts.

Què té d’especial Kazan?

He tingut força sort amb la ciutat i els russos també m’ho diuen. Tret de Sant Petersburg i Moscou, que són les internacionals, al final Kazan és a la que millor es pot viure. Ara mateix creix, perquè organitzen bastants esdeveniments esportius, hi ha noves universitats i s’està modernitzant.

El seu nom ha sonat per a clubs de renom arran dels números. Té constància d’ofertes?

Sé que el meu agent ha parlat amb alguns equips i sí que n’hi ha que tenen interès, però aquest any era difícil sortir per qüestions contractuals i l’Unics m’ha tractat fantàsticament. Que hi hagi predisposició significa que estàs fent la feina correctament i se’t valora.

Podria citar conjunts?

A mi la informació m’arriba amb comptagotes, no volen que els esportistes ens desconcentrem o descol·loquem. N’hi havia d’Eurolliga i d’Eurocup.

Parlant de competicions europees, què li sembla el grup que els ha tocat a l’Eurocup?

Sabíem que el nivell seria dur i efectivament és competitiu, no obstant això, som ambiciosos i no ens aturem aquí. La intenció és guanyar l’Eurocup, haurem d’anar pas a pas i esperem que el grup el puguem solucionar força bé. Els desplaçaments són atractius i personalment estic content que ens hagi tocat el MoraBanc Andorra, poder enfrontar-me al meu germà [Guille Colom] i que estiguin al Poliesportiu els pares, la família i amics. Em va dir que en defensa no el podré superar (riu). És molt emotiu tornar a casa i que hagi sortit el MoraBanc, vivint a Kazan és curiós.

No serà la primera vegada que visita el Principat per veure’s les cares amb el MoraBanc.

Amb el Bilbao Basket vaig jugar de visitant contra l’Andorra en el retorn de l’entitat a l’ACB, però el Guille no estava convocat i imagino que aquesta campanya que ve ho estarem els dos. Tant de bo sigui possible coincidir en algun moment a la pista, seria emocionant per a tots els que han estat amb nosaltres. Estar on he entrenat tants cops i davant el club amb el qual he defensat la samar­reta durant anys és bonic.

Creu que tenen opcions de passar al Top-16?

Tindran possibilitats si mantenen la força que tenien jugant de locals i sabent combinar les dues competicions. Serà un dels rivals, n’estic convençut.

Quino Colom és sinònim d’assistències, encara té marge de millora?

Crec que s’ha de treballar amb tot. El curs anterior vaig ser el millor assistent de l’Eurocup, aquest ho he aconseguit a la VTB United League i m’he situat entre els capdavanters de l’Eurolliga. A l’ACB en diverses ocasions vaig fer tercer o quart i forma part del meu ADN. Sobretot els que m’ajuden són els meus companys, ja que com més bons siguin més fàcil m’ho posen a l’hora de donar assistències.

Algun cop li han demanat que faci d’‘ambaixador’ amb algun jugador espanyol per facilitar que aterri a Rússia?

Soc l’únic de l’equip i crec que alhora de la competició domèstica. Marxar de l’ACB abans semblava com un pas enrere, per la competitivitat, però per a mi ha estat un pas endavant i molts s’ho estan plantejant. De moment no he hagut de dur-ho a terme, tot i que si em toqués podria convèncer-los, és fàcil.

Es veu de tricolor en un futur?

És clar que és casa meva i que m’agradaria, malgrat que aquestes coses no es poden preveure. Qui diu que en 1 any, 2 o 3 no tinc l’opció de venir a Andorra i anem junts de la mà.

És possible que sigui un dels escollits de la selecció espa­nyola per a l’Eurobasket?

És difícil, ja que és un dels combinats més potents del món i el meu lloc està ben cobert i hi ha moltíssima competència.

tracking