curses de muntanya

Marc Casal obté un satisfactori cinquè lloc a la Buff Epic Trail

El corredor del Principat gestiona molt bé les pujades i es troba fort durant els 42 quilòmetres de la cursa

Marc Casal va acabar pletòric de satisfacció els 42 quilòmetres de la Buff Epic Trail, emmarcada en el calendari de les Skyrunner World Series. Un cinquè lloc i un temps de 4 h 25’15’’ van ser els motius que el van fer estar molt content ahir amb la seva actuació. En un circuit marcat per quatre pujades fortes i 3.200 metres de desnivell positiu, l’andorrà va saber gestionar molt bé les forces per arribar al quart ascens pronunciat fresc. De fet, abans d’encarar-lo, era setè i va coronar el punt més elevat en la quarta posició. A totes les baixades va anar perdent posicions però a la darrera va aguantar al màxim i només va ser avançat per un altre competidor.

L’objectiu amb el qual encarava la cursa era d’entrar al Top-15, per la qual cosa les seves expectatives van quedar més que superades i per aquest motiu l’andorrà es mostrava clarament satisfet. “Ha estat la cursa que he acabat amb les millor sensacions d’aquest any. Avui ho he sabut gestionar tot molt bé”, celebrava Casal. Després de les dues primeres curses en què no havia acabat de trobar el seu millor punt, el corredor del Principat va saber aprendre dels mals moments. “Sabia que la quarta pujada seria la clau i quan hi he arribat em trobava bastant fresc. Hi ha hagut dues claus, una és que ho he gestionat bé i l’altra el mal temps. Ha començat a tronar i a caure llamps al costat del recorregut i jo em trobava bé en aquestes condicions, tot i que jo no soc molt de fred”, va explicar.

Casal afrontava la cursa en la novena posició de la general de la Copa del Món i amb aquest resultat va sumar 68 punts que el situaven amb un total de 180 punts a la general, per la qual cosa va poder millorar posicions i consolidar-se al Top-10, l’objectiu principal. “Estic content perquè de moment no hem fallat en excés a cap cursa”, comentava.

La propera prova que disputarà serà la de casa, l’Skyrace Comapedrosa, el 30 de juliol. A la cita hi competirà, en un principi, el seu germà Òscar, que ahir va ser baixa per una sobrecàrrega al genoll.