TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. Mobilitat recomana el pas pel centre de la vila

Bàsquet

Cartell de luxe

El MoraBanc Andorra queda emparellat al grup A de l’Eurocup, catalogat com el més complicat, amb dos rivals d’Eurolliga i potències europees

Cartell de luxeBCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unics Kazan, Darussafaka Istanbul, Cedevita Zagreb, Fiat Torí i Levallois Metropolitans seran els rivals contra els quals es veurà les cares el MoraBanc Andorra a la primera fase de l’Eurocup, que es disputarà de l’11 d’octubre al 27 de desembre. Hi haurà derbi colomenc entre els germans Quino Colom, de l’Unics, i Guille, i Andrew Albicy tornarà a la pista del Levallois, la que va ser casa seva durant un grapat d’anys. El sorteig de la segona competició continental més important es va celebrar ahir al migdia a Barcelona i el club del Principat va quedar emparellat al grup A, ocupant la cinquena posició de sis conjunts, que conformen un cartell de luxe. “Estic content, té molta dificultat esportiva, amb un parell que van estar a l’Eurolliga la temporada passada [Unics i Darussafaka], però tots ens il·lusionen i la gent estarà encantada de veure’ls al Poliesportiu”, va valorar el president de l’entitat, Gorka Aixàs, qui va estar present.

Aixàs va continuar el seu discurs explicant que “és un repte majúscul i l’afrontem amb il·lusió. Intentarem competir, perquè no ens agrada perdre i la nostra manera de ser ens fa mirar de guanyar sigui qui sigui el contrari”. Joan Peñarroya va donar la seva visió declarant que “estem en un grup complicat, tenim els dos d’Eurolliga i d’altres d’importants. Anirem a Istanbul, Torí, Zagreb, París, i són desplaçaments, a excepció de Kazan, que estan bé, atractius, de nivell, i haurem de donar el màxim per ser competitius i no renunciar a res”. El director general, Francesc Solana, va destacar diversos aspectes: “L’entrenador del Darussafaka és un dels millors d’Europa [David Blatt, ex dels Cleveland Cavaliers, de l’NBA], el potencial dels parisencs i la viabilitat econòmica dels torinesos, gràcies al nou patrocinador”. El tècnic dels gals, sisens a la Pro A i derrotats a les semifinals del play-off pel títol, Frédéric Fauthoux, va coincidir a parlar de la qualitat i va afegir que se sent “alegre, ja que podrem jugar davant l’Albicy. Conec la lliga espanyola i sé que l’Andorra ha quallat el millor curs de la seva existència”. Els russos, que van caure als quarts de la VTB United League, seran dels favorits a aixecar el trofeu i la senior manager, Elvira Alimova, va confessar que tenen “experiència i sens dubte lluitarem per ser els campions. És el grup més fort dels quatre però per vèncer s’ha de ser potent des de l’inici”, i quant a la trobada dels Colom va confessar que “no ho sabia i és fantàstic per al Quino, que ens encanta”.

El director general dels també debutants italians (onzens a la Sèrie A), Renato Nicolai, va assenyalar que “la majoria d’enfrontaments seran durs, encara que al MoraBanc li podrem plantar cara i tenir opcions de victòria”. Pel que fa als que estaran a la segona ronda, el director general dels croats, guanyadors de la Copa i de l’A1 lliga per quarta vegada consecutiva, Dabor Uzninek, va comentar que “a dia d’avui no sé qui podrà passar, està tot obert”. Finalment, el director d’operacions dels turcs (van posar la por al cos del Reial Madrid als quarts de l’Eurolliga), Orgun Demir, va exposar dels andorrans que “sobretot són ambiciosos”. Els quatre primers de cada grup passaran al Top-16 i a l’assemblea general de l’Eurocup prèvia –primera de Gorka Aixàs– es van tocar temes com els calendaris i el primer partit serà dimecres 11 d’octubre al país amb l’Unics.

EUROLLIGA

SENSE OPCIÓ A LES SELECCIONS

Els calendaris de l’Eurolliga i l’Eurocup que es van aprovar ahir a l’assemblea no permetran que es puguin introduir les finestres que la FIBA demanava per poder organitzar partits de seleccions nacionals, per la qual cosa no tenen la intenció de cedir els jugadors i la pressió recaurà sobre aquests mateixos. La màxima competició va decidir que el curs que ve només hi podrà haver quatre equips del mateix país.

tracking