Bàsquet

Renuncia a Shermadini

El MoraBanc Andorra no iguala l’oferta de l’Unicaja d’1,6 milions d’euros per dues temporades, incloent els drets d’imatge

Renuncia a ShermadiniFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Era un fet que es veia a venir des de feia temps. La gran temporada que ha completat Giorgi Shermadini el portarà el curs vinent a un equip gran d’Espanya que disputa l’Eurolliga, que era el gran desig del georgià des d’un inici. El MoraBanc li va presentar una oferta subjecta al dret de tempteig per mirar d’esgotar les opcions de retenir-lo, però l’Unicaja va respondre i des del moment que el conjunt malagueny li havia ofert un contracte, el club del Principat era conscient que el pivot no podria seguir. I no és per a menys perquè l’oferta del Màlaga era inassumible: 1,6 milions d’euros per dues temporades, incloent la prima de fitxatge, el salari i els drets d’imatge, amb gairebé 600.000 euros de sou el primer any i quasi 700.000 el segon.

Amb aquestes xifres, els verds es van assegurar els serveis per al proper any del millor jugador del MoraBanc la campanya passada i del segon més valorat de la Lliga Endesa, fet que el va portar al cinc ideal i a ser tercer classificat en la cursa per l’MVP de la temporada. Més enllà d’això, Shermadini va deixar una empremta ben marcada a Andorra. En només dues campanyes vestint de tricolor es va assegurar ser el segon més valorat de la història del club, entre moltes altres fites estadístiques úniques. Si s’hagués quedat una altra, hauria pogut arribar a encapçalar els apartats més destacats de la història del club, sense cap mena de dubte.

Finalment no podrà ser així, com tampoc podrà aportar el seu granet de sorra al MoraBanc la propera temporada Jaime Fernández. L’Estudiantes va igualar l’oferta de tres temporades de l’entitat del Principat pràcticament en el darrer sospir i el base s’haurà de quedar al conjunt madrileny, malgrat que ell volia venir a Andorra. El MoraBanc no pagarà traspàs i l’única via que el podria fer acabar jugant al país seria si ell arribés a un acord per desvincular-se de l’Estudiantes, fet que sembla improbable tenint en compte que és un jugador fet allà. El MoraBanc no descarta al cent per cent aquesta opció i es posarà una data límit per esperar-lo. No obstant això, és gairebé segur que el base no vindrà.

Per altra banda, segons apuntaven alguns mitjans de Grècia, el Panathinaikos de Xavi Pascual s’hauria fixat en Thanasis Antetokounmpo. L’aler grec, que no té contracte amb el MoraBanc malgrat que ambdues parts han mostrat interès a mantenir l’idil·li, estaria a l’agenda d’un club de primera línia continental, tot i que de moment no hi ha res seriós en ferm.

Principi d’acord ACB-FEB

Per altra banda, segons va publicar ahir l’As, l’ACB i la Federació Espanyola van arribar a un principi d’acord pel model de competició. Es tractaria d’una lliga de 17 equips amb dos ascensos i dos descensos fins a la 2020-2021, que passaria a ser de 16. A més, el primer pagament fraccionat de la quota d’entrada seria de 400.000 euros, xifra que faria els ascensos molt més assequibles.

EL MORABANC INICIA AVUI EL CAMÍ DE L'EUROCUP AMB EL SORTEIG

El MoraBanc Andorra comença avui un camí nou. Iniciarà la seva història per l’Eurocup, la segona competició continental més important després de l’Eurolliga. Serà amb la celebració del sorteig de la fase de grups, que es durà a terme avui a partir de les 13.30 hores a Barcelona, immediatament després d’una assemblea general de l’Eurocup en la qual hi serà per primera vegada Gorka Aixàs, que després no es perdrà el sorteig.

L’entitat del Principat coneixerà els cinc rivals per a la fase inicial de la competició, que es dividirà en quatre grups de sis equips, dels quals els quatre primers passaran a la següent ronda. El MoraBanc no podrà coincidir en aquesta fase ni amb l’Herbalife Gran Canària ni amb el RETAbet Bilbao Basket, en ser equips de la mateixa lliga. Altres conjunts que sí que es poden creuar al camí dels tricolors són l’Unics Kazan de Quino Colom o el Dolomiti Energia Trengo de l’exjugador del MoraBanc Betinho Gomes, entre molts altres. El club andorrà ha estat enquadrat en el cinquè bombo, que han estat ordenats en funció de les actuacions europees de les tres últimes temporades.

tracking