Reportatge

El campió s'acomiada

Després d’un any i dues eliminatòries de Lliga de Campions al país, Joan Capdevila posa el punt final a una trajectòria triomfant al món del futbol, en què ha guanyat un Mundial i una Eurocopa.

El campió s'acomiadaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dimarts passat Joan Capdevila va jugar el seu últim partit com a futbolista professional. Tàrrega, Espanyol, Atlètic de Madrid, Deportivo de la Corunya, Vila-real, Benfica, North East United d’Índia i Lierse de Bèlgica, a més de la selecció espanyola són els clubs on ha jugat. Però la retirada ha arribat a Andorra, a l’FC Santa Coloma, on el lateral venia amb l’objectiu clar de “divertir-me, era el que buscava i ho he aconseguit”.

Ho ha aconseguit tot al món del futbol, com un Mundial i una Eurocopa amb Espanya, i reconeix que el Principat tindrà un lloc destacat al seu cor: “Andorra està ben a prop, hi tinc més amics que mai i estic segur que vindré algun partit a animar l’FC Santa Coloma.” També va voler agrair “a tothom com s’ha portat amb mi, club, jugadors, cos tècnic i la gent, per com m’han tractat pel carrer”.

Tot i l’eliminació contra l’Alash­kert, el lleidatà no va perdre un dels seus trets principals, el sentit de l’humor. “No se sap mai què passarà, perquè ja m’havia retirat dues vegades abans d’aquesta, però no hi ha manera”, deia entre riures. O, quan preguntat per una valoració per finalitzar la seva carrera amb l’eliminació contra l’equip armeni, feia broma dient que “era complicat que guanyéssim la Champions”. I què li depararà el futur a Capdevila? “El temps dirà, vull seguir vinculat al món del futbol però realment encara no sé on aniré a parar”.

tracking