Reacció insuficient

L’FC Santa Coloma empata contra l’Alarshkert i és eliminat de la Champions

Reacció insuficientXavier Pujol

L’FC Santa Coloma va empatar ahir 1 a 1 a l’Estadi Comunal contra l’Alashkert armeni i no va poder certificar la remuntada per accedir a la segona fase prèvia de la Lliga de Campions. El partit va començar amb una aproximació per a cada equip; primer els visitants ho intentaven amb una centrada lateral que va atrapar amb autoritat Eloy Casals i la jugada següent van respondre els colomencs amb una rematada de Robert Ramos que va sortir creuada per poc. La primera gran ocasió va ser andorrana, amb un cop de cap d’Ilde Lima a la sortida d’un córner que Voskanyan va treure sobre la línia. Els minuts passaven i el partit es va anar endurint a poc a poc fruit de la tensió que hi havia sobre el camp.

Els colomencs buscaven sorprendre al contraatac i a pilota aturada sense excessiu perill i en una jugada aïllada va arribar el gol visitant, que va ensorrar les possibilitats de remuntada. Andreu Ramos va treure una centrada de Dashyan i Khovbosha va aprofitar el rebuig per passar-li la pilota a Nenadovic, que tot sol a la frontal de l’àrea petita va marcar en una acció molt protestada per la defensa de l’FC Santa Coloma per un possible fora de joc que l’àrbitre no va assenyalar. No va haver-hi temps per a més i el col·legiat va assenyalar la fi dels primers 45 minuts.

La segona meitat va començar sense canvis i amb una tensió que seguia latent a la gespa, amb constants interrupcions i protestes per part dels dos conjunts a l’àrbitre. L’FC Santa Coloma s’aproximava a la porteria defensada per Beglaryan, primer amb un xut de Lempereur que va sortir fregant el pal, i després amb un servei de cantonada que Ilde Lima no va desaprofitar i va fer pujar l’empat a un al marcador. Els andorrans es van esperonar amb la diana i van anar a buscar l’heroïcitat, ja que necessitaven fer-ne dos més en 23 minuts. L’Alash­kert va intentar aprofitar l’ímpetu dels colomencs per sorprendre al contraatac, i a punt van estar de fer-ho amb una internada per la banda dreta que va poder treure Robert Ramos.

El temps s’acabava i Quique Cubas, una de les incorporacions per a aquesta eliminatòria, va estar a punt de posar encara més emoció al partit després d’una passada en profunditat de Pedro Santos, que acabava d’entrar, però Arakelyan es va anticipar quan el gallec ja encarava el porter. Els locals ho seguien provant amb un xut llunyà de l’altre fitxatge, José Galán, que Beglaryan va poder treure en dos temps.

L’Alashkert va jugar les seves armes i va dedicar-se a perdre temps i a aguantar el resultat durant el tram final, fet que va provocar que l’àrbitre afegís sis minuts al temps reglamentari. Últims instants amb joc travat i en què els de Richard Imbernón van seguir buscant un miracle que no va acabar arribant. En canvi, sí que va seguir la tensió sobre el terreny de joc fins i tot després del xiulet final amb un jugador de l’equip armeni perseguint Andreu Ramos sobre la gespa per estomacar-lo. Els nervis es van calmar d’inici, però la tangana va seguir un cop els jugadors dels dos equips es van dirigir cap al túnel de vestidors.

EL PUNT FINAL

Últim partit de Joan Capdevila

El d’ahir va ser el punt final de la carrera futbolística del lateral de l’FC Santa Coloma Joan Capdevila. Va debutar a la primera divisió espanyola l’any 1998 i ha estat campió del món i d’Europa amb Espanya i de dues Supercopes d’Espanya i una Copa del Rei amb el Deportivo de la Corunya. A l’entitat andorrana ha disputat la Champions i en aquesta competició diu adeu.