Copa del mon de BTT

Nino Schurter, imparable en 'cross-country'

En categoria elit femenina la ucraïnesa Yana Belomoina aconsegueix pujar al més alt del podi

Nino Schurter, imparable en 'cross-country'Fernando Galindo

La darrera jornada de competició de la cita andorrana de Copa del Món es va celebrar ahir amb les curses definitives d’XCO (no hi havia qualificatòries). El corredor suís Nino Schurter, de 31 anys, es va coronar a la tarda al bike park de l’estació Vallnord-Pal Arinsal després d’imposar-se a la final de la disciplina de cross-country amb un temps d’1 hora 23’28’’, després de set voltes de recorregut. Per darrere seu va creuar la línia de meta el també suís Mathias Flueckiger en 1 h 23’ 46’’ i el podi d’elit masculí el va tancar el francès Jordan Sarrou en registrar 1 h 23’47’’ (102 participants). “Estic realment content i satisfet pels resultats, he quallat una cursa perfecta amb un començament espectacular i gràcies a això he pogut anar al capdavant des de l’inici”, va declarar només acabar un pletòric Schurter, que hi va afegir pel que fa a les característiques del traçat que “m’ha encantat per la tècnica i competint en aquests llocs és on personalment em trobo còmode”.

L’esportista helvètic no va voler marxar sense abans elogiar l’organització i el públic, mentre que en ser preguntat sobre el seu gran estat de forma va explicar que “sempre miro de fer-ho el millor que sé”. De moment sembla que ho està demostrant, perquè es va situar més líder de la classificació general acumulant 750 punts, a força distància de l’espanyol David Valero Serrano i el gal Maxime Marotte, segon i tercer amb 412 i 410, respectivament. Flueckiger, 12è a la taula, va donar la sorpresa i va mostrar-se satisfet: “És una marca fantàstica. Les dues primeres jornades de Copa de Món no em van anar gaire bé per culpa d’una sèrie de problemes estomacals i mecànics, ara bé, a Vallnord tot ha quadrat cor­rectament i he aconseguit una segona plaça”.

En la categoria elit femenina un total de 66 candidates van buscar fer-se amb el triomf, però únicament ho va aconseguir la favorita, Yana Belomoina, qui en sis voltes va assolir un temps d’1 hora 26’04’’, seguida de la danesa Annika Langvad en 1 h 27’41’’ i la noruega Gunn-Rita Dahle Flesjaa (1 h 28’00’’). La ucraïnesa es va proclamar vencedora amb contundència i va encapçalar la general amb una puntuació de 640, per davant de Langvad (524) i la polonesa Maja Wloszczowska (480). El podi d’homes sub-23 el van conformar el danès Simon Andreassen, el sud-africà Alan Hatherly i el letó Martins Blums, de 96, i en dones la suïssa Sina Frei, la nord-americana Kate Courtney i la britànica Evie Richards, de 44.

ABANDÓ

Guy Díaz no pot finalitzar la prova

L’únic andorrà participant a la modalitat de cross-country, Guy Díaz, no va poder finalitzar la cursa i va completar 4 de les 7 voltes programades, igual que va passar a l’edició del 2016. En acabar la prova es va mostrar “satisfet de córrer a casa amb un ambient impressionant com el que hi havia ahir”, i va afegir que “tenia el dubte de cada any de saber si podria estar amb un bon to i nivell per poder passar gent”. Díaz va igualar la seva prestació de l’any passat i no va poder superar-la per un problema mecànic: “He estat a punt de fer una altra volta, però he perdut aire al pneumàtic de darrere i he hagut de parar a posar-ne.” Amb referència a la participació el 2018 va dir: “Ja ho veurem. Si em trobo bé seré a la cursa un altre cop.”