Quasi eliminats

La UE Santa Coloma aguanta 80 minuts amb 0 a 0, però el refús d’un penal en contra i un cop de cap al 96 els condemnen

Quasi eliminatsFernando Galindo

La 47a edició de la UEFA Europa League es va encetar ahir amb 49 partits que es van disputar a la tarda i a la nit. La representació andor­rana en aquesta primera tongada va estar conformada per la UE Santa Coloma i el Tic Tapa Sant Julià. Els colomencs es van citar a l’Estadi Comunal a les set del vespre per obrir l’eliminatòria d’anada de la primera fase prèvia de la segona competició futbolística continental més important i van caure per zero gols a dos davant l’NK Osijek de Croàcia. El matx va començar amb un petit ensurt per als locals, ja que els croats es van plantar a la porteria d’Iván Perianes en un obrir i tancar d’ulls, però la defensa va poder solucionar l’acció en l’últim moment, evitant així començar el xoc amb desavantatge en el marcador. La resta de minuts fins al 45 van transcórrer amb total normalitat i amb la premissa que va explicar a la prèvia el jove tècnic de la UE, Roger Culleré, és a dir, amb els seus futbolistes tancats al darrere esperant a tenir opcions al contraatac i l’Osijek bolcat a l’atac. Amb un electrònic de 0 a 0 es va arribar al descans, però a la represa els homes de Zoran Zekic es van posar la granota de treball per estrenar el marcador i començar a encarrilar el ser carn de segona ronda. Ara bé, vora el 70 de joc va estar a punt de saltar la sorpresa: Jordi Rubio va fer una passada entre línies amb un toc subtil que va caçar dins de l’àrea el golejador Victor Bernat, però no va poder definir amb la seva cama bona i el seu xut va sortir fregant el pal dret de la porteria de Marko Malenica. La feina dels del Principat estava sent titànica en totes les zones del camp, malgrat que al 78 Miguel Ruiz va cometre un penal clar que el col·legiat maltès no va dubtar a assenyalar. Muzafer Ejupi va prendre la responsabilitat i va errar el llançament des dels 11 metres, ja que Perianes va endevinar les seves intencions, encara que posteriorment no va tenir la fortuna de cara, arran que Benedik Mioc va fer-se amb el rebot i va rebentar la xarxa. Amb 10 per endavant, la superioritat física dels visitants es va notar i en la darrera jugada de l’enfrontament va consumar-se la sentència. Al 96, a la sortida d’un córner Andrej Lukic va aprofitar-se d’un seguit de malentesos per posar el cap i col·locar l’esfèric a l’escaire.

Culleré va explicar que “un empat hauria estat un gran resultat per a nosaltres. Em vull quedar amb l’esforç que ha fet tot l’equip”, i sobre les seves sensacions va declarar que “trec moltes coses positives i personalment ha estat una experiència impressionant. Sabíem que qualsevol rival seria més fort, però tot i així el partit de tornada el competirem com els que més [el pròxim dijous, 6 de juliol, a les 20.45 h]”.

EL TIC TAPA SURT VIU D'ALBÀNIA I LI TOCARÀ REMUNTAR UN 1 A 0

El Tic Tapa Sant Julià va disputar ahir a les vuit de la nit el seu partit d’anada de la primera fase prèvia de l’Europa League a Albània davant l’Skenderbëu de la ciutat de Korçë. Els lauredians van caure per només un gol de diferència contra a priori un rival bastant més superior. La diana albanesa, però, es va fer esperar i no va arribar fins al minut 69 de joc, obra de Liridon Latifi. Aquest mateix jugador va errar un penal al 53 de partit i amb aquest marcador els homes de Luis Blanco tornen a Andorra totalment vius per al duel de tornada i amb l’objectiu de ser carn de segona ronda. La cita a l’Estadi Comunal serà el pròxim dijous dia 6 de juliol a les 20.30 hores.