Rossi venç a Holanda i Dovizioso lidera el Mundial

Maverick Viñales va anar a terra quan buscava remuntar posicions
Valentino Rossi celebra la seva victòria a Assen.

Actualitzada 26/06/2017 a les 07:08
Valentino Rossi va guanyar ahir el Gran Premi d’Holanda de Moto GP per davant de Danilo Petrucci i Marc Márquez. L’italià Andrea Dovizioso va finalitzar en 5a plaça i va aprofitar la caiguda de Maverick Viñales quan estava remuntant, per situar-se com a nou líder del Mundial amb 4 punts de marge sobre el pilot resident. Rossi va aguantar el ritme de sortida que va marcar el poleman Johann Zarco, però el va avançar a 8 voltes per al final. El pilot francès va entrar al box a canviar la moto quan queien unes gotes d’aigua, però la pluja no va anar a més i el gal va finalitzar molt endarrerit. Per la seva banda, Aleix Espargaró va ser 10è, Jorge Lorenzo va tancar la zona de punts en 15a posició, i Àlex Rins, que tornava al campionat després de la fractura al canell que es va fer fa dos mesos al Circuit de les Amèriques, va creuar la línia d’ar­ribada en 17a posició.
A Moto2 el triomf se’l va adjudicar el líder del Mundial, l’italià Franco Morbidelli, amb Àlex Màrquez i Hafizh Syahrin ocupant la resta de places del podi, mentre que a la categoria de Moto3 el vencedor de la carrera va ser Aron Canet, seguit per Romano Fenati i John McPhee