taekwondo

Jorge González tomba un medallista olímpic al Mundial

L’andorrà assoleix un resultat sense precedents en vèncer el turc Servet Tazegül, or a Londres 2012 i bronze a Pequín 2008

Jorge González tomba un medallista olímpic al MundialTCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Servet Tazegül és un taekwondista turc de renom. Als 29 anys, el seu palmarès és brillant: compta amb dues medalles en Jocs Olímpics, un or a Londres 2012 i un bronze a Pequín 2008, a més de dos ors i un bronze en Campionats del Món assolits entre el 2009 i 2015. També ha sumat cinc vegades el títol de campió d’Europa, l’últim dels quals el va aconseguir l’any passat. Aquest és ni menys ni més l’home que va ser derrotat ahir per l’andorrà Jorge González al Campionat del Món que es disputa a Muju (Corea del Sud). L’impressionant cur­rículum de Tazegül no va empetitir el taekwondista del Principat, i en un combat en què va estar per davant en tot moment, González es va endur un triomf excepcional per 3 a 2 en -74 kg de la ronda de 64ns de la competició internacional més important. El resultat, sense precedents, té encara més mèrit si es té en compte que González debutava en una cita d’aquest nivell, i ho va fer amb matrícula d’honor.

A la ronda següent, la dels 32ns de final, l’andorrà es va enfrontar al número 4 del rànquing mundial, el rus Maksim Khramtcov, en un combat en el qual es va haver de retirar per un tall a l’ull quan el resultat era de 0 a 10 favorable al rus, que apunta a ser el gran favorit al triomf final. Malgrat la retirada, des de la federació de taekwondo van celebrar molt el paper de González. “Estem molt orgullosos del Jorge, que amb 19 anys ha deixat el llistó ben alt”, indicava el director tècnic, Juanjo Padrós.

La representació andorrana al Mundial segueix oberta, ja que avui Boris Ruiz disputarà la seva ronda en -68 kg contra l’indi Chandan Lakra. El vencedor s’enfrontarà al belga Mohamed Ketbi.

tracking