btt

Vallnord acomiada el Mundial i es prepara per a la Copa del Món

El francesos Olivier Nicole i Severine Cigana es coronen a la categoria reina abans que arribi el plat fort

Vallnord acomiada el Mundial i es prepara per a la Copa del MónCECILIAL BELLOMONO / VALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Era el test de competició perfecte abans del plat fort. El Mundial Masters de descens i cross-country que s’ha disputat aquesta setmana a Vallnord va cloure ahir i a partir d’avui Vallnord ja mira a la cita més important: la Copa del Món, que demà començarà a respirar al territori andorrà i arribarà al punt més àlgid el cap de setmana vinent amb la disputa de les finals de les dues disciplines.

Ahir al matí, gairebé 300 ciclistes d’entre 30 i 70 anys van ser els grans protagonistes sobre les dues rodes abans de donar pas als màxims especialistes. No obstant això, entre tots aquests corredors participants al descens, no s’hi trobava cap andorrà. Eva Gar­rido era l’única inscrita, al Masters 35, però finalment no va prendre la sortida. Sí que ho va poder fer, però, el francès Laurent Bourrelly, que corria en Masters 45 representant l’equip de l’ACA i ho va fer amb una 25a posició.

Els noms que més van brillar van ser el dels francesos Olivier Nicole i Severine Cigana, que es van coronar en la categoria reina de la prova, la del Masters 30. El primer d’ells ho va fer de la manera més ajustada possible, i després d’alguns dubtes es va confirmar el seu mallot d’arc iris per només 18 centèsimes de diferència respecte al britànic Brett Wheeler. Un compatriota de Nicole, Romain Goulesque, es va assegurar el tercer lloc. Pel que fa a Cigana, que competia en una categoria molt més reduïda quant a participants, amb només 4 riders, va poder assaborir el seu triomf amb 6’’29 de marge respecte de la suïssa Alice Kühne.

La categoria que va comptar amb més competidors va ser la de Masters 35 home, amb 81 ciclistes, d’entre els quals en va sortir vencedor el polonès Michal Sliwa, per davant de l’italià Fabrizio Dragoni i el brasiler Markolf Erasmus. També el Masters 35 va ser la cursa més nombrosa en dones, amb sis ciclistes, de les quals la britànica Fiona Beattie es va erigir vencedora.

El Mundial Masters s’acomiada de Vallnord fins al 2018 després d’una setmana en què més d’un miler de persones d’arreu del món han visitat l’estació i la Massana. Ara, arriba la cita que tornarà a situar Andorra com a centre mundial de la BTT.

tracking