Portugal, a semifinals com a primera

El combinat lusità es desfà fàcilment de Nova Zelanda i ja espera rival, igual que Mèxic

La selecció de Portugal va lluir-se ahir amb una demostració de poder davant una dèbil Nova Zelanda i es va assegurar la classificació per a les semifinals de la Copa Confederacions com a primera del grup A. Cristiano Ronaldo es va convertir en el sisè futbolista més golejador de la història de combinats nacionals, amb 75 gols a l’obrir la llauna, al minut 32 de penal. Només quatre minuts després, Bernardo Silva ja va posar distància en el marcador i André Silva, al 80’, i Nani, al temps afegit, van arrodonir la golejada (0 a 4).

Els portuguesos ja esperen rival a la semifinal que disputaran dimecres (20 h) contra el segon del grup B, que sortirà dels duels que es disputen avui (17 h). Alema-nya, actual segona classificada amb 4 punts, s’enfronta a Camerun, i Xile, primera amb 4 punts també, a Austràlia.

Qui acabi primer classificat d’entre els combinats que juguen avui, s’enfrontarà a semifinals el dijous (20 h) a Mèxic, que ahir va protagonitzar una gran remuntada contra l’amfitriona de la competició, Rússia, i es va assegurar l’accés a la següent ronda amb el segon lloc. Alexander Samedov va avançar els russos al 25’, però només cinc minuts després, Nestor Araujo va posar les taules. Gairebé a l’inici de la represa, Hirving Lozano va fer el segon i definitiu gol de Mèxic que va donar l’accés a les semifinals. Curiosament, l’equip dirigit per Juan Carlos Osorio ha sumat els seus 7 punts a la fase de grups remuntant per vèncer o per empatar, fet que cap altre equip havia assolit abans a la Confederacions.