Bàsquet

Cara i creu

La selecció masculina de 3x3 es classifica per als quarts de final i entra a la lluita per aconseguir plaça per a l’Europeu

Cara i creuXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany va acollir ahir la primera jornada del FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier 2017 amb la presència de 21 equips, 12 de masculins i 9 de femenins. Aquest Preeuropeu adjudicarà sis places en homes i cinc en dones per a l’Europeu d’Amsterdam que es farà el proper mes de juliol.

El combinat femení, format per Cristina Andrés, Clàudia Brunet, Nàdia Mun i Alba Pla va ser el primer a entrar en joc amb el matx contra Estònia que les visitants es van adjudicar per 7-21. Ja a la tarda, les noies ho van tenir a tocar contra Turquia, però van caure per 13-7. Però quan més a prop va estar la victòria va ser contra Alemanya, en un matx molt igualat amb alternatives al marcador des del primer moment. Les andorranes ho van tenir a la mà, però un tir lliure final de les germàniques, les va deixar sense poder endur-se el partit. Una de les integrants de la selecció, Alba Pla, va valorar el matx contra Alemanya: “perdre per un punt contra una potència com elles és un cop, però hem lluitat fins al final i podem sortir amb el cap ben alt. Les últimes accions no ens han afavorit, i les faltes ens han llastrat”. La selecció femenina tancarà avui (10.00 h) el torneig contra Hongria, ja sense possibilitats matemàtiques d’avançar als quarts de final ni de classificar-se per a l’Europeu d’Amsterdam. Pla va reconèixer que “serà un duel difícil contra les subcampiones del món, però intentarem continuar amb la nostra filosofia de lluitar fins al final”.

Qui va tenir millor sort va ser el combinat masculí, que sí que va poder avançar de fase i es va plantar als quarts de final. Es van estrenar contra Irlanda amb una victòria soferta per 21-20. Els del Principat van signar un 7-0 favorable de sortida, però els Irlandesos van aconseguir un parcial per empatar el duel a 11. Les alternances al marcador van continuar, fins que un triple d’Oriol Fernàndez va donar el triomf als tricolors. El segon enfrontament va ser contra Ucraïna, que va aprofitar la seva superioritat física per castigar els tricolors. Tot i això, la selecció masculina va estar dintre del partit fins al tram final, quan dos tirs de llarga distància consecutius els van acabar condemnant. Andorra disputarà avui contra Espanya (12.10 h), els quarts de final. En cas de victòria, el bitllet per a Amsterdam serà sota el braç, però si perden, hi haurà una repesca d’on sortiran dues places més. Oriol Fernàndez va valorar el duel contra el conjunt espanyol: “no tenim rival fàcil, ells porten un exjugador d’ACB i un altre que juga a LEB or. Anirem amb ganes i a competir, i si no podem guanyar, a pel 5è i 6è lloc per ser a l’Europeu”.

Un dels principals maldecaps per la Federació era la possibilitat de pluja, que no va fer acte de presència. El seu president, Manel Fernàndez, va admetre que “tot ha anat molt bé i el temps ens ha respectat. Portem molt temps preparant-ho i un cop la maquinària està posada en marxa, els partits són un no parar”.

ESPECTACLE AL CONCURS D'ESMAIXADES A ILLA CARLEMANY

El vestíbul d’Illa Carlemany va acollir ahir al vespre el concurs d’esmaixades, un dels esdeveniments paral·lels al Pre-europeu de 3x3. El dunker Loïc Moitry va ser el campió després de superar Arek Aro Przybylski, guanyador l’any passat, Borja Zero Gravity Molinello, Piotr Grabowski i Renars Bulduris.

tracking