TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

motociclisme

Viñales domina els primers lliures a Assen

Àlex Rins torna a la competició dos mesos després de fer-se una fractura de canell

Viñales domina els primers lliures a Assen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El circuit d’Assen celebra aquesta setmana el Gran Premi d’Holanda, vuitena prova del Mundial de Moto GP. Durant la jornada d’ahir es van disputar les dues primeres sessions d’entrenaments lliures que van tenir el domini de Maverick Viñales. El pilot resident de Yamaha va superar a l’alemany Jonas Folger i al català Marc Márquez. El seu company d’equip a Yamaha, Valentino Rossi, va acabar en 6a plaça, mentre que Jorge Lorenzo va finalitzar el 14è.

Una de les notícies del cap de setmana al Mundial és el retorn del pilot resident Àlex Rins, que es va fer una fractura al canell el 22 d’abril al Gran Premi dels Estats Units al circuit d’Austin, i no havia pogut tornar a disputar cap cursa des d’aquell moment. Va ser 18è classificat a la primera tanda de lliures, i 19è a la segona sobre la seva Suzuki. El català va admetre que “torna totalment preparat. Els tests a Montmeló van anar genial, però a una cursa canvia la cosa.” Rins va afegir que “m’ho he de prendre amb calma perquè vull recuperar la confiança i l’agressivitat amb la moto”.

A la categoria de Moto2 el més veloç va ser l’italià Franco Morbidelli, superant a Nakagami, Luthi i Àlex Márquez, mentre que a Moto3 la taula va estar encapçalada per tres corredors espanyols: Jorge Martín, Aron Canet, i el líder del Mundial, Joan Mir. Les últimes sessions d’entrenaments lliures es faran aquest matí, i després serà el torn de les qualificatòries per fixar l’ordre de les graelles de sortida. La categoria de Moto3 obrirà la pista a les 12.35 hores. Després serà el torn de Moto GP (14.10 h), i els últims en buscar la pole position seran els de Moto2 (15.05 h).

tracking