Bàsquet

Escaldes-Engordany es converteix en territori 3x3

La plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany acull durant
avui i demà el qualificatori per a l’Europeu de l’especialitat

Escaldes-Engordany es converteix en territori 3x3Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany alberga avui i demà el FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier 2017 amb la presència de 21 seleccions, 12 masculines i 9 femenines, que es disputaran la classificació per a l’Europeu d’Amsterdam que se celebrarà entre el 7 i el 9 de juliol a la capital holandesa. La pista de joc instal·lada per a l’ocasió a la plaça escaldenca acollirà 47 partits a 10 minuts o al primer que arribi a 21 punts durant tot el cap de setmana. Una de les principals inquietuds per aquest cap de setmana és el temps, ja que hi ha previsió de pluja intermitent per avui i demà diumenge. La federació té preparat un pla B (jugar al pavelló del Prat Gran) per si això passa.

El combinat femení, format per Cristina Andrés, Clàudia Brunet, Nàdia Mun i Alba Pla, debutarà a les 10.20 hores contra Estònia. A la tarda serà el torn dels duels contra Turquia (15.30 h) i Alemanya (18.00 h). Les quatre millors seleccions passaran als quarts de final, i les guanyadores d’aquesta ronda tindran el bitllet per a Amsterdam. A més, les quatre perdedores disputaran una repesca per una última plaça per a l’Europeu. Clàudia Brunet va admetre que “estem amb moltes ganes i il·lusió i l’objectiu és intentar classificar-nos, però hem d’anar partit a partit”. Sobre les rivals, va assegurar que “seran quatre duels, com a mínim, en dos dies, d’un alt nivell físic, intensos i amb un ritme alt de joc”.

Per la seva banda, l’equip masculí, amb Sergi Marín, Oriol Fernández, Daniel Mofreita i Jordi Fernández, entrarà en escena aquesta tarda contra Irlanda (16.10 h) i després s’enfrontarà a Ucraïna (18.20 h). Amb una victòria la selecció es classificaria per als quarts de final, i entraria de ple en la lluita per una de les sis posicions que donen accés a l’Europeu. Igual que al campionat femení, els guanyadors dels quarts aniran a Amsterdam, a més la repesca donarà dos places. Sergi Marín va admetre que “l’objectiu és classificar-nos per a l’Europeu. Portem mesos preparant aquesta cita i tenim motivació per jugar aquest torneig a casa”.

tracking