Bàsquet

Cap a l'Eurocup

El MoraBanc Andorra no disputava competició europea des de la Copa Korac del 1995-1996

Cap a l'EurocupXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“És un dia bastant o molt important per a la història del nostre club. Jugarem Eurocup.” Aquestes van ser les paraules que van obrir ahir a la tarda el discurs del president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, a la seu d’Andorra Turisme. Després d’intenses negociacions amb patrocinadors actuals i de nous, van poder reunir el pressupost necessari per fer front al merescut campionat europeu. L’organisme esportiu va donar-los la plaça la setmana passada amb un marge fins a final de mes per renunciar-hi, però finalment van aconseguir els 300.000 euros extra que necessitaven per sumar els 4,7 milions de pressupost anual.

Una xifra a la qual volien arribar amb l’objectiu de no posar en risc la salut econòmica de l’entitat i enfocar el curs que ve amb garanties en tots els àmbits. “Estic acompanyat de dos dels tres pilars fonamentals en els quals se suporta aquest projecte. La iniciativa privada amb MoraBanc, la pública amb Andorra Turisme i per extensió el Govern. El tercer és l’afició que ens ha portat a quallar la temporada que hem fet”, va continuar Aixàs fent referència als també presents Mireia Maestre i Betim Budzaku, directora de màrqueting, comunicació i qualitat de MoraBanc i director gerent d’Andorra Turisme, respectivament. La campanya 1994-1995 del Festina Andorra, a més de ser un calc de la present del MoraBanc, va esdevenir brillant i es va classificar per competir la 1995-1996 a la Copa Korac, per la qual cosa, el conjunt del Principat tornarà a expandir la marca Andorra per ciutats europees després de 22 anys. Els jugadors tricolors que conformin la plantilla 2017-2018 (més llarga i competitiva) es veuran les cares amb equips històrics i de mentalitat campiona: Partizan de Belgrad, Zenit de Sant Petersburg, Lokomitv Kuban, UNICS Kazan (Quino Colom), Bayern de Munic, Alba de Berlín, Trento, Galatasaray, Darussafaka, Lietuvos o Apoel. “Estem immersos en aquest repte, ens apassiona, se’ns presenta una nova prova de la qual el que esperem és gaudir”, va assenyalar quant als objectius marcats el màxim mandatari, qui va voler afegir que “el potencial de l’Eurocup és brutal. Per a nosaltres és difícil fer pronòstics, a veure on ens porta l’aventura europea, tot i que no perdrem el rumb de la lliga Endesa”.

Maestre va exposar que “és una fita per al país i m’agradaria citar l’afició, que espero que tal com ha estat fent, doncs ompli el pavelló. El banc no podia no ajudar, hem donat un impuls més amb un esforç suplementari”. De la seva banda, Budzaku va comentar que “tenim un grup guanyador que té un gran mèrit i espero que segueixi així. No esperem un retorn, sinó que serà una oportunitat d’explicar la marca Andorra allà on es jugui”.

L’Eurocup és la segona competició de clubs més preuada del continent, uns 40 canals de televisió la transmetran en directe, la repartició dels drets serà equitativa, entre d’altres novetats que faran aquesta passa de gegant en un punt d’inflexió en el devenir del Bàsquet Club MoraBanc Andorra. Aixàs va cloure dient que “ens queden menys reptes, el que pretenem és fer-ho bé. No ens passarà sempre, hi haurà ocasions que lluitarem per no baixar i d’altres que ho farem per estar a Europa”. La propera carpeta a tancar serà la de la continuïtat del tècnic egarenc Joan Peñarroya. L’ACB va informar que avui toca Assemblea General a Barcelona.

tracking